Home ISTRA Borilački sportovi AKTIVNOSTI JK IPPON | Sudjelovali na međunarodnim turniru u Jastrebarskom i u...

AKTIVNOSTI JK IPPON | Sudjelovali na međunarodnim turniru u Jastrebarskom i u novoj labinskoj dvorani

SHARE
ippon

U subotu, 11.11.2017, natjecatelji JK Ippon nastupili su na 18. međunarodnom kupu Jaska u Jastrebarskom. Na turniru je nastupilo ukupno 491 natjecatelja iz 38 klubova. U uzrastu do 12 godina Edib Jagodić je sjajno odrađenim eliminacijskim borbama i malom nepažnjom u finalu osvojio drugo mjesto u kategoriji 42kg. Banišić Gabriel (-42kg) i Jakovljević Lukas (-34kg) plasirali su se na peta mjesta.

U uzrastu do 14 godina, Jakovljević Lukas je odlično iskoristio drugu šansu te je dvjema nadmoćnim pobjedama osvojio je zlato u kategoriji -34kg. Jagodić Edib se plasirao na 5. mjesto u kategoriji -42kg. U uzrastu do 16 godina, Dundara Petar osvojio je brončano odličje u kategoriji -55kg dok je Zokić Marin osvojio 5. mjesto u kategoriji -60kg. Natjecatelje je vodila trenerica Nikol Boneta.

U nedjelju 12.11.2017, se u Sportskom centru Franko Mileta u Labin održao 4. i posljednji ovogodišnji međužupanijski turnir „Ippon“. Judo klub Ippon nastupio je sa 37 natjecatelja i ostvario odlične rezultate i plasirao se na 3.mjesto ukupnog poretka sa osam zlatnih, pet srebrnih i pet brončanih medalja.

U uzrastu do 10 godina Živolić Darian je u kategoriji do 38kg osvojio zlatnu medalju izborivši pobjedu u klupskom finalu sa Sabalić Rokom. Drugo mjesto je osvojila i Muškardin Antea u kategoriji do 40kg. Fonović Ana i Böhnke Alison su u kategoriji -28kg osvojile 3. mjesta. Kurpejović Dalenu koji je nastupio u kategoriji -27kg nedostajalo je malo sportske sreće pa se, izgubivši u borbi za broncu, plasirao na 5.mjesto. Sedma mjesta su izborili Zahtila Luna u kategoriji -28kg, Gregorinić Tomas u kategoriji -34kg i Štifanić Ivan Vladimir u kategoriji -42kg.

U uzrastu do 12 godina zlata su osvojili Jakovljević Lukas do 34kg, Jagodić Edib do 42kg i Širol Roko do 55 kg. Ponovno su se klupski kolege našli na suprotnim stranama u finalnoj borbi te su tako srebrnom medaljom nagrađeni Banišić Gabriel u kategoriji do 42kg i Sandić David u kategoriji do 55kg. Drugo mjesto je osvojila i Amina Hodžić u kategoriji do 32kg, a u istoj se kategoriji Dobrić Karla plasirala na treće mjesto.

U uzrastu do 14 godina četvero se natjecatelja popelo na najviše postolje, zlata su osvojili Širol Paola u kategoriji do 63kg, Sinožić Matija u kategoriji do 34kg, Ipavec Dino u kategoriji do 46kg i Mujkić Sanjin u kategoriji do 50kg. Brončane medalje osvojili su Giamabastiani Paolo u kategoriji -42kg i Đurček Matija u kategoriji -60kg. Vuković Luka se plasirao na 7. mjesto u kategoriji -66kg. Na turniru su proglašeni i najbolji po ukupnom broju bodova u sezoni te se JK Ippon u konkurenciji 11 klubova iz regije plasirao na četvrto mjesto.