Home Nogomet Treća ŽNL Istra B SKUPINA TREĆE ŽNL SJEVER | Jesenski naslov otišao u Tar, nikad...

B SKUPINA TREĆE ŽNL SJEVER | Jesenski naslov otišao u Tar, nikad neizvjesnija liga

SHARE

Minulog vikenda okončana je i Treća ŽNL Sjever, skupina B. Jesenski prvaci postali su nogometaši Istre iz Tara koju vodi osebujni trener Damir Vukadin osvojivši 22 boda, tri više od Višnjana i četiri od Buzeta.

Prvi strijelac lige je Ivan Srblin, napadač Purisa koji je postigao 11 golova, tri više od Montrakerovog Miroslava Mladenovića i četiri više do Michela Brečevca iz redova jesenskog prvaka. Zanimljivo, tarska Istra više je bodova (12) osvojila u gostima nego na svom terenu što razbija sterotip kako u nižim ligama domaćin ima veliku prednost. Također, svi klubovi u ligi upisali su barem jednu pobjedu u gostima.

Golova u prosjeku nije nedostajalo, ‘zabijalo’ ih se 3.64 po susretu. Najefikasniji bili su Višnjanci s 29 postignutih golova (2.64 u prosjeku), a najslabiji napad imali su Kanfanarci s 14 preciznih udaraca (1.27 po utakmici). Najpropusniju obranu ima Montraker, s 31 primljenim pogotkom.

Istra Tar i Puris dobili su najviše (2.27 po utakmici), po 25 žutih kartona, a prosjek lige je 3.45 po susretu. U tom segmentu najbolji su Kanfanarci s 1.45 po utakmici, odnosno sveukupno 16 zarađenih. Kad su u pitanju crveni kartoni, sveukupno dodijeljeno ih je 12, od čega su po triput bez igrača ostali Sveti Lovreč i Višnjan 1957.

Dodajmo da je najmlađa momčad lige ona iz Buzeta s prosjekom 20.7 godina, a najstarije su Kanfanar i Montraker s točno 26 godina. Od druge skupine Treće ŽNL Sjever prosjek je mlađi preko četiri godine, jer ova skupina ima prosjek od 24.9 godina.

Inače, liga je bila veoma zanimljiva i proljeće bi moglo biti još više, jer realno, i pretposljednja momčad može stići na vrh do kraja jer je razlika samo osam bodova. Osim jesenskog prvaka i ‘renoviranih’ Višnjanaca, “priča” jeseni su i mladi Buzećani koji su na četiri boda od vrha s trenerom Mirkom Jajićem.

LJESTVICA: Istra 22, Višnjan 1957 19, Buzet 18, Puris 15, Kanfanar 15, Vižinada 14, Sveti Lovreč 14, Montraker 8