SHARE

Košarkaši Stoje u okviru 16. kola Druge lige Zapad ove subote 12. ožujka 2022. godine na svom parketu od 19:00 sati dočekuju mladu ekipu Kvarner Junior iz Rijeke, trenutno petoplasiranu ekipu na ljestvici. Međutim, biti će ovo povijesna subota za košarkaše Stoje i pulski sport, budući da će im se na terenu pod koševima priključiti proslavljeni pulski vaterpolist Damir Burić koji se, tada iz grada bez bazena, vinuo do olimpa.

Burić koji je s vaterpolskom reprezentacijom Hrvatske osvojio sve što se moglo, olimpijsko, svjetsko i europsko zlato, a i na klupskoj razini nema trofeja kojeg nije osvojio, u subotu će zaigrati u žuto-plavom dresu Stoje. Pulska barakuda debitirat će u svom kvartu za hobotnice sa Stoje.

“Do suradnje sa Stojom je došlo zbog toga što je predsjednik kluba Šime Vidulin moj dugogodišnji prijatelj. Meni je trebalo da treniram s nekim, jer mi je bilo dosadno trenirati sam doma, bila mi je puna kapa svega. Osim toga, nakon završene karijere nije lako niti preporučljivo odmah stati s fizičkim aktivnostima. Volim košarku i Vidulin me nagovorio da dođem na treninge” – pojasnio je svoj novi sportski izazov proslavljeni pulski olimpijac Damir Burić.

Napomenimo i to da je ulaz u dvoranu  besplatan, a biti će omogućen gledateljima uz predočenje važećih EU digitalnih COVID potvrda.