SHARE

U samom naslovu stoje ključni podaci koji su Odluke IO HNS-a. Nogometni klub Crikvenica naišao je na zatvorena vrata po pitanju ishodovanja licence, pa će u jedinstvenu Treću HNL porečki Jadran i Grobničan koji nije uspio izboriti kroz kvalifikacije ulazak u drugi rang hrvatskog nogometa.

Ključne su to, ali i očekivane odluke koliko god se u Crikvenici trudili da to sve skupa tako ne ispadne.

Međutim, kako uspijevamo doznati, ključne su, ali i neočekivane odluke koje se kose sa pozitivnim propisima UEFA-e, a tiču se ispadanja iz pojedinog ranga. Naime, jasno je kako posljednje plasirane momčadi moraju napustiti ligu. No, kako stvari stoje, ne i kod nas.

Naime, odlaskom Jadrana i Grobničana u viši rang natjecanja, a ispadanjem Naprijeda iz Hreljina kao posljednje plasirane momčadi, broj klubova u novonastalom rangu bio bi jedanaest. Priključimo li njima Medulin 1921 i Kraljevicu dolazimo do brojke 13 i slijedom toga IO HNS-a donio je Odluku kako Naprijed iz Hreljina ostaje član ovog ranga natjecanja.

Što se tiče nižeg ranga natjecanja, i tamo će se vjerojatno dogoditi da Halubjan, kao posljednje plasirana momčad neće morati napustiti taj rang. No, odluku o tome donijeti će Središte Rijeka ili neće, na jednom od svojim plenuma koji slijede.