SHARE

Tri su kola ostala do kraja ovogodišnjeg drugoligaškog županijskog natjecanja, a sve je skoro kao na početku. Uzbudljivo i neizvjesno, onako kako to samo nogomet zna priuštiti.

Novi vikend pred nama donosi zahtjevno gostovanje Umaga kod Kaštelira Labinci. Momčad Darka Zdrilića već je dugi niz godina stabilan drugoligaš i premda ima uvjete za “elitni” rang županijskog natjecanja, vrlo vjerojatno se na taj korak neće odlučiti. Društvo iz Umaga je osiguralo već nastup dogodine među županijskom elitom, no interesira ih i naslov prvaka. A da bi ostali u konkurenciji sa preostala dva kandidata treba im pobjeda u Kaštelliru.

Arne Peruški su ponovno u najboljoj situaciji. Imaju bod, odnosno tri boda prednosti, a u nedjelju im u Dolac stiže pobjedivi Plomin. Sumnjamo da će momčad Adriana Bellia propustiti ovu prigodu te vjerujemo da će i nakon nedjelje biti glavni kandidat za osvajanje ovogodišnje titule.

Dajla dočekuje na Lacu u subotu Vodnjan. Dva posljednja remija nisu u skladu sa Dajlinim ambicijama, ali ni sa kvalitetom igračkog kadra Dajle, pa vjerujemo da im Vodnjan dolazi u pravom trenutku da se vrate pobjedama. Vodnjan, koji ovoga proljeća nema širok izbor kadra, pa su morali ponovno angažirati i predsjednika Željka Džijana, ali i Zaima Allibašića, no i takvi kakvi jesu i dalje su u borbi za poziciju broj pet koja vodi u viši rang natjecanja.

Štinjanci su baš kod Vodnjana odigrali najlošiji susret proljeća. I sami su svjesni toga. Susret ove subote protiv Valbandona prigoda je da vrate osmijeh na lice. Prigoda koju će svakako iskoristiti jer za to imaju i kvalitetu, ali i zdravu sredinu unutar svoje svlačionice.

Kanfanar je, istina je, još uvijek u neugodnoj situaciji. Naime, postoji realna mogućnost da ligu napuštaju dva kluba, a da si to ne priušte u Kanfanaru trebala bi im pobjeda protiv Višnjana. Ha, lakše je to reći no učiniti. Višnjanci ove sezone djeluju stvarno jako dobro i nikako ne možemo reći da su outsideri u Kanfanaru. Na koncu konca, ako Kaštelir i ne bude odlučio se na korak naprijed, i Višnjanci to mogu. Pitanje je hoće li to htjeti. U svakom slučaju, na ovom nas susretu čeka poslastica.

Puris je, rekli bismo očekivano, doživio poraz kod Plomina, a sada im u goste dolaze Buzećani koji jednostavno nakon odlaska trenera Mujića ne djeluju onako kako su djelovali s njim. I oni imaju još uvijek mogućnost napredovanja, no sumnjamo da će kod Purisa stići do troboda. Matikina momčad ipak je spremna vratiti se na pobjedničke staze.

U najtežoj je situaciji, uz već otpisani Valbandon, momčad Petrovije. Sa tri boda zaostatka za Plominom i Kanfanarom, oni su trenutno na pretposljednjoj poziciji, poziciji koja nije sigurna u raspletu formiranja liga dogodine. Premda su na jesen bili i više nego dobri, ovoga su proljeća doživjeli strmoglavi pad. Pad koji će pokušati zaustaviti protiv Barićeve Brtonigle Nove Vasi. Nimalo lagan zadatak…