SHARE

Eto, stigli smo do kraja još jedne izuzetno uspješne nogometne sezone u europskim kup natjecanjima. Otpadoše na samom početku i Osijek i Rijeka i Hajduk, a sada im se priključio i Dinamo kojega doduše još jedna nit drži da se dokopa proljeća u Europi. A ona se dogoditi neće, tako da se sada svi mogu komotno okrenuti HNL-u.

Već danas će u Šibeniku mooćno društvo Maria Cvitanovića, koji, očito je zbog problema raskida Ugovora sa bivšim trenerom Čanadiem, još uvijek nije licencirani trener Šibenika, pokušati doći do druge ovosezonske pobjede. Za suparnika imaju momčad, Nikole Šafarića, u naravi Maria Kovačevića, koja ove godine izgleda više nego fenomenalno, pa bi uspjeh Šibenika danas na Šubićevcu odjeknuo kao veliko iznenađenje. No, pričekajmo, možda su ipak u Šibeniku spremni danas napraviti koračić naprijed.

Veliki, valjda veliki derbi, igra se sutra u Gradskom vrtu. Utakmica u kojoj Osijek dočekuje lidera iz Zagreba, sada lišenog izvjesnosti nastavka euro nogometnog puta koji se nastaviti neće, trebala bi biti veliki derbi. Trebala bi vratiti koliko-toliko neizvjesnost u ovogodišnje takmičenje na hrvatskim nogometnim travnjacima. Ako već Hajduk nije prošloga petka uspio zaustaviti “modre” nadajmo se da Kuleševićeva momčad to može.

Hajduk će u Kranjčevićevu bez Marka Livaje. Svi su mediji jasno naznačili tu priču kao ključnu u utakmici Lokomotive i Hajduka i svi se i nadalje kunu u to kako Hajduk bez Livaje ne može nikome nauditi. No, vidjeti ćete da to nije tako. Livaja je ključni čovjek Hajduka, igrač bez kojega je teško, no igrač bez kojega se može. Pokazati će splitska momčad to i ove nedjelje kod neugodnog suparnika.

Drugoligaš iz Gorice na svom travnjaku dočekuje Slaven Belupo. Riječ drugoligaš staviti ćemo pod navodnike ako Belupo padne. U protivnom istu riječ možemo započeti pisati velikim slovima…