SHARE

Vanja Šehić je iz Labina prije dvije godine u riječki Zamet ispraćen uz dozu skepse pojedinaca. „Prerano“, „trebao je još tu odigrati koju sezonu“ i slični komentari mogli su se čuti od rukometnih pratitelja, a danas – dvije godine kasnije, možemo slobodno reći – pogriješili su.

Naime, nakon solidne sezone u riječkom Zametu, Šehić je ove sezone preselio u Bjelovar, također premijerligaša s kojim je završio na čelu Lige za ostanak, što bi nominalno bila sedma pozicija u hrvatskom rukometu. Dakle, momčadski vrlo zadovoljavajuće…Osobno?

Strašna sezona, sigurno daleko najbolja u njegovoj karijeri. Jedanaesti je strijelac Premijer HMRL sa 119 golova uz 64% preciznosti, a kako na toj listi dominiraju krila, možemo komotno reći kako je jedan od najboljih bekova u ligi.

„Snašao sam se brzo u Bjelovaru, grad je prva liga, malo veći od Labina. Praktički ima sve što nam treba za život, sve je blizu, a i Zagreb je unutar sata vremena. Samo riječi hvale imam za ovaj grad, nisam ni očekivao da će mi biti toliko dobro“, rekao je na početku Šehić, a onda nastavio o momčadi:

„Haha, a uvijek će ti svi reći kako su fantastično primljeni. Ali, atmosfera je stvarno fenomenalna, nikad nigdje nisam takvu slogu stručnog stožera i igrača, nema nikakvih klanova, a ako na kavu dođe primjerice, što se zna dogoditi, 13 ljudi, onda vam je sve jasno. Šteta da nismo ušli u Ligu za prvaka, ali i ovo je vrlo dobar rezultat.“

Osobno, sezona? „Jako sam zadovoljan, hvala na pohvalama, sve to lijepo zvuči i lijepo je čuti, ali da nije ostvaren nekakav momčadski cilj, sve bi to manje vrijedilo. Iza svega toga stoji obitelj, cura, menadžer, treneri, prijatelji, suigrači, sve to je potrebno za ovo što smo napravili. Uvijek se može bolje, uvijek težim višem, sada je sve na meni. Rukomet mi je postao način života, volim posao koji radim i nastojim što više u tome uživati. Što se tiče ostanka u Bjelovaru, već sada mogu reći da planiram dovršiti ugovor, super mi je ovdje, samo se nadam da neće biti ozljeda, sve ostalo je na meni.“

Vanja Šehić bio je jedan od predvodnika RK Bjelovar ove sezone, a treba reći i kako je dao jednom istarskom klubu veliku šansu. Naime, s osam golova bio je sjajan u utakmici protiv Spačve koju je Bjelovar u posljednjem kolu pobijedio s 27:26 čime su Vinkovčani ispali iz lige, a Umag će u kvalifikacije.