SHARE

Mladost iz Ždralova danas je na gradskom stadionu u Bjelovaru već u prvom dijelu utakmice riješila pitanje pobjednika u pretkolu kvalifikacija za ulazak u Prvu NL.

Na momcima s Mavrinaca vidljiva je bila danas zasićenost nogometom u jednoj burnoj sezoni u kojoj su svoj osnovni cilj ostvarili, a to je ulazak u jedinstvenu Treću ligu dogodine.

Sanjani san ulaska u krug dvadeset i dvije najjače hrvatske momčadi ostao je ipak na kraju samo to, san. Momčad iz Ždralova danas je nadjačala goste osiguravši utakmicu sljedećeg kola koju će igrati protiv Zagoreca iz Krapine ove srijede.

Najprije je na otvaranju susreta već u osmoj minuti, Baraban doveo “domaćina” u vodstvo da bi na kraju prvoga dijela nakon brze akcije David Žabec, nekadašnji igrač Novigrada, odveo Mladost na odmak od dva pogotka.

Da će morati nešto mijenjati u pristupu bilo je tada jasno gostima, pa su u drugom dijelu bili izrazito dominantnija momčad, a tu je dominaciju pogotkom potvrdio Pilčić nakon centaršuta s desne strane u 62. minuti susreta.

No, dalje od toga, na žalost, danas za momčad Dušana Gruevskog nije išlo, a posebice nakon isključenja Kurilića, dvadesetak minuta prije kraja susreta.

BJELOVAR – Gradski stadion – Kvalifikacije za popunu Prve NL 2022/2023 – 1/4 finale – SUDAC: Ante Čulina (Zagreb), POMOĆNICI: Emir Trklja (Petrinja) i Josip Vitez (Koblić)

MLADOST ŽDRALOVI – GROBNIČAN 2:1 (2:0)

Žuti kartoni: Guja (Mladost Ždralovi), Brdar, Srok, Tešić (Grobničan)

Crveni karton: Kurilić (Grobničan) – 76’

Strijelci: 1:0 Baraban 8′, 2:0 Žabec 41′, 2:1 Pilčić 62′

MLADOST ŽDRALOVI: Srbljanović, Herceg, Abramović (78. Vrbanić), Brezina, Žabec, Jakšić, Guja (89. Kunštek), Behram, Ivetić, Baraban (56. Mlinarić), Čovo (56. Hudećek)

Trener: Tihomir Bradić

GROBNIČAN: Curać, Jukić (17. Tešić), Golić, Brdar, Pilčić, Matković, Rupčić, Kurilić, Prtenjača, Bosančić (87. Bogdanović), Burul (46. Gundić)

Trener: Dušan Gruevski