SHARE
Fotografija iz 2019. godine

Iako nema još službene potvrde, čini se da su na Pineti definitivno odlučili. Zajedno s Umagom, u Prvu ŽNL naredne sezone će igrati i NK Višnjan. Plod je to dugih razmišljanja Višnjanaca koji su shvatili kako ovakvu priliku nemaju često, a realno, naselju i lokalitetu kao što je Višnjan – mjesto je u Prvoj ŽNL.

Sada najteži posao ima iskusni stratega Nikola Stanić, kojem kao i mnogima, nedostaju mlađi, U21 igrači za igranje u narednoj sezoni. I trenutno ima kvalitete u postojećem kadru, ali su treninzi i mlađi igrači nešto što moraju usuglasiti na Pineti u narednih dva tjedna.

Svoj će doprinos u tom pohodu vjerojatno morati dati i općinski načelnik Angelo Mattich, koji odaje dojam čovjeka kojem sport nije previše interesantan. Primjerice tako na općinskim stranicama možete pronaći da pod sekcijom „sport“ imate i jedno lovačko društvo, ali i Udrugu orača.

Trenutno Općina Višnjan izdvaja 197 tisuća kuna za sport, od čega 150 tisuća kuna ‘otpada’ na NK Višnjan, ali s tim će iznosom vrlo teško ‘pokriti’ igranje u Prvoj ŽNL te funkcioniranje još dvije klupske selekcije, ne računavši veterane.

No, bez obzira na to, čini se kako su Višnjanci odlučili kako kreću u borbu – na prvu ‘crtu’ županijskog nogometa, u boj s najboljima. Sretno Višnjancima!