SHARE

Momčad Medulina 1921 više je nego zasluženo osvojila ovogodišnji naslov prvaka u 4. NL NS Rijeka. No, to nas ni ne čudi. U Medulinu je jednostavno sve “kliknulo” kako spada.

“Kliknuli” su mnogi novopridošli igrači s trenerom, ali “kliknuo” je i on s njima. “Kliknula” je tu i Uprava kluba pa momcima tijekom sezone nije nedostajalo ništa i kada se to sve skupa zbroji, stavi na jedan zajednički stol, onda rezultat bude torta za naslov prvaka.

Sa Alenom Jurićem već smo razgovarali i čuli njegovo viđenje o ovoj sezoni, pa je sada red da se malo okrenemo prema momčadi. Da raspoznamo i odredimo one najzaslužnije pojedince. No, kada pogledamo statistiku igrača, vidimo da niti jedan pojedinac pretjerano ne odskače. Svi su oni bili jedno dobro društvo, društvo koje je puhalo u isti rog i zato je njihov rezultat takav kakav je.

Najbolji je strijelac momčadi jedan od najmlađih. Toni Radović tek je u travnju navršio osamnaest godina, a u svojih je nešto malo više od 1500 odigranih minuta osam puta tresao suparničke mreže. Stoga je i zavrijedio uvrštenje u ponajboljih jedanaest u našem odabiru. No, nije jedini.

Svoje je mjesto u najboljih jedanaest pronašao i dvojac sa najviše odigranih minuta u Medulinu. Vratar David Tončinić, kao i ofanzivni vezni Benjamin Golubić koji je postigao i šest pogodaka imali su zaista fenomenalnu sezonu. No svoje su mjesto u ponajboljih jedanaest pronašla još dvojica igrača Medulina.

Lijevi bočni Ivan Krizmanić u Medulinu je pokazao sav raskoš svojega talenta, a uz bok njemu je i Petrit Lekaj, kapetan momčadi, ali i najstariji i najiskusniji igrač u kadru Medulina. Prava potpora i prava desna ruka treneru Alenu Juriću!

U određenim je utakmicama odgovornost na sebe preuzimao i osamnaestogodišnji Enio Ibrišagić iza kojega je fenomenalan ulazak u seniorski nogomet, a jednu zrelu, jednu zaista i više nego zrelu sezonu iza sebe ima i Matija Brizić sa odigranih 1799 minuta.

Veliku minutažu zavrijedilo je i ovogodišnje pojačanje, povratnik u Medulin nakon sedam godina izbivanja, Adnan Hasanbegović, koji je koordinirao rad vezne linije, a u grupu prvih Jurićevih odabira spadaju i Dino Kajtazović sa 1400 odigranih minuta te Sebastian Kariko koji je i treći strijelac momčadi sa pet postignutih pogodaka ove sezone.

Nije bila izrazito velika minutaža kod Luke Brajkovića. U nešto malo više od 1000 minuta odigrao je samo četiri utakmice od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka, no svejedno je bio učinkovit. Tome u prilog govori njegovih šest pogodaka i dioba drugog mjesta klupskih strijelaca.

Svoj su doprinos u jesenskom dijelu dali i Josip Ognjenović, kao i Amerikanac Alton Staford West Junior koji je pridodao tri pogotka, a značajan učinak imali su i Ivan Stanić i Rony Geromella koji je strijelac ovogodišnja dva pogotka Jurićeve momčadi.

Navedenih je petnaest igrača dalo glavni doprinos “žutima” s Mutile u ovoj sezoni. Navedena je petnaestorka i zavrijedila taj naslov prvaka, no sva je sila mladih momaka, njih još 14 u kadru Jurićeve momčadi, koji su tijekom trenažnog procesa zaslužili svoje poneko uvrštenje u šampionski sastav.

Vuče nas misao kako trenutno u momčadi postoji sigurno dvanaest do trinaest igrača koji će i u višem rangu natjecanja imati što i pokazati i reći. Na upravi kluba je dakle, da dovede onaj kadar, onu petoricu ili šestoricu pravih igrača, pravih pojačanja, koji će medulinskom treneru omogućiti mir u narednoj sezoni u višem rangu natjecanja.