SHARE

Od samog dna krećemo s ovoljetnim inventurama. Treća ŽNL Sjever najstarija je liga u NSŽI-u (prosjek 30,12 godina), a možemo komotno reći i kako koketira s veteranstvom, pogotovo kada vidimo osvajača te lige. No, krenimo od dna.

Moela je završila na posljednjem mjestu, sezonu nakon što su oduševljavali u Prvoj ŽNL. U globalu, to je česta priča u istarskom nogometu. Kada netko „skoči“ daleko iznad svojih mogućnosti, a realnost nije da Moela bude županijski prvoligaš, slijedi drastičan pad. Sezonu su iznijeli veterani (36,83 godina u prosjeku), a Boris Sinčić odigrao je čak 14 utakmica, iako će sljedeće sezone proslaviti prvih pola stoljeća, što zaslužuje sve pohvale.

Umažani se sada mogu ‘resetirati’ i bolje spremiti za novu sezonu. Savudrija s druge strane je osvojila šest bodova više od njih, ali su najprije kažnjeni s baš toliko bodova, a sezonu nisu ni završili te je upitno što će tamo jesenas biti.

Galeb iz Juricana ima odličan teren, igralište za „prste polizati“, ali otprilike tu staju sve ambicije tog kluba. No, bez obzira, osvojili su 16 bodova, sigurno se povremeno i odlično zabavili pa ta priča ima kakav-takav smisao. Treba spomenuti i odličnog Anela Nesimija, strijelca 11 golova.

Definitivno smisao imaju NK Livade. To je klub koji se ponovno aktivirao ove godine, a s 21 osvojenim bodom itekako mogu biti zadovoljni. Livade pamte i više rangove, ali odnekud se mora početi. Pitomo mjesto, klub s tradicijom, bilo bi ih lijepo vidjeti i koju stepenicu više. Oko kapetana, 45-godišnje legende Darka Drndića (s pet golova prvi strijelac momčadi) okupljeno je mnoštvo mladih dečki iz okolice i zbog toga – puna podrška Livadama.

Grožnjan Oprtalj je klub koji je u tekućoj sezoni dobio „packe“ zbog infrastrukture, svjedoci kažu kako je tamo vrijeme stalo. Možda ne bi bilo loše da na 22 osvojena boda u ovo sezoni nadograde nekakve radne akcije i „osvježe“ svoj dom.