SHARE
Igor Lepinjica (FOTO: Alex Knapić)

Ostali smo Vam dužni ono ponajbolje što je prošle natjecateljske sezone igralo na trećeligaškom zapadu, a nosilo je boje istarskih klubova. Hm, tko zna, možda će i NSŽI u narednoj sezoni, ili u jednoj od narednih sezona napraviti dvije selekcije u istarskoj županiji. Jednu od igrača treće i četvrte nogometne lige, te jednu od onih ponajboljih u županijskom nogometnom rangu. Bila bi to idealna prilika za oproštaj od natjecateljske sezone, zar ne?

Uglavnom, nakon kontakata koje smo ostvarili sa određenim trenerima, onima koji su našli za shodno da nam odgovore na naš upit, pozicija vratara je manje-više jasna. Antonio Pavlić (Jadran Poreč) zasigurno bi bio jedan od glavnih karika sastava kojega bismo u ruke dali Daliboru Šuranu i Elvisu Brajkoviću. 

U zadnjoj liniji, onaj koji je nosio Uljanik kroz idealne partije, ali i onaj koji je bio pozitivan u lošijim utakmicama svoje momčadi, a svoje bi mjesto imao zacementirano na desnom boku, je Dino Radetić, kapetan Verudeža. Mladi Paolo Bernobić (Jadran Poreč), već je dugi niz godina pouzdani stoper svojih momčadi, a prošao je toga već u karijeri, dok je Toni Pinčan (Pazinka Pazin) ipak “iskusna batica” koja bi korigirala eventualne Paolove pogreške. O lijevom boku ne treba previše dramiti. Tamo bi svoje mjesto pronašao Oliver Sumić (Jadran Poreč).

Kako bismo iza trojice napadača, a čije bismo uloge dodijelili Nikoli Prelčecu (Uljanik), Ivanu Macanu (Rudar Trans Euro) i Mati Ivetiću (Jadran Poreč), imali ipak koliko-toliko mira, poziciju polušpice dodjeljujemo Igoru Lepinjici (Jadran Poreč), a nek’ njemu leđa čuvaju Patrick Rabar (Pazinka Pazin) i Luka Ćorić (Novigrad).

Na klupi, kao više nego kvalitetne alternative, svoje bi mjesto pronašli Vid Milanović (Buje), Antonio Načinović (Rudar Trans Euro), Dino Vadnov (Novigrad), Ivan Al Tharwan (Jadran Poreč), Valentino Stepčić (Rudar Trans Euro), a dodatnu trojicu koja bi im trebala da momčad bude kompletna neka si “Čipe” i “Šure” odaberu sami.