SHARE
David Tončinić (FOTO: Tihomir Geršner)

Nogometni savez županije Istarske napravio je ove godine pravi posao odabravši ponajbolje nogometaše u županijskim nogometnim rangovima. Već smo laureatima čestitali, a na temelju odabira kapetana i trenera momčadi prezentirali smo Vam i ponajbolje jedanaestorke u županijskim nogometnim ligama.

Pokušali smo proteklih dana napraviti i jedan presjek onoga najboljega što smo mogli dobiti od istarskih nogometaša u rangu iznad županijskog, u 4. NL NS Rijeka. Kontaktirali smo i trenere, te dobili informacije od onih od kojih smo ih i očekivali.

Temeljem navedenog na vratima ponajbolje jedanaestorke 4. NL NS Rijeka svoje bi mjesto pronašao David Tončinić, vratar prvaka iz Medulina.

U zadnjoj liniji s desna na lijevo svoje bi pozicije zauzeli Antonio Fotios Araviakis (Veli Vrh) kao desni bočni, Niko Bakjac (Veli Vrh) i Petrit Lekaj (Medulin 1921) kao stoperi, te Ivan Krizmanić (Medulin) kao lijevi bočni.

Vezna bi linija bila ta koja bi nosila teret na “reprezentativnim” utakmicama, a nju bi svakako sačinjavali Matija Funčić (Mladost /F/), Luka Miškulin (Veli Vrh) i Benjamin Golubić (Medulin 1921).

Da suparnički vratari ne ostanu bez posla ponajviše bi se pozabavila trojica mladih momaka, a to su Mateo Ostović (Mladost /F/), Toni Radović (Medulin 1921) i Toni Tošić (Rovinj).

Zasigurno bi vrlo veliku ulogu u ovoj momčadi odigrali i oni koje bismo treneru Alenu Juriću posjeli na klupu, a među njima bi svakako svoje mjesto pronašao Patrik Vujica (Veli Vrh), ali i njegov brat Borna također (Veli Vrh) Edi Butković (Mladost /F/), pa dva igrača Medulina, Enio Ibrišagić i Adnan Hasanbegović, i zasigurno jedan od najboljih mladih igrača ove lige, Niko Šerifović (Rovinj).