Home Boćanje Treća HBL Zapad Istarski derbi Umagu, Labinjani poraženi kao domaćin u Pazinu

Istarski derbi Umagu, Labinjani poraženi kao domaćin u Pazinu

SHARE
Denis Brajuha, boćar Labina

Nakon drugog kola u Trećoj HBL Zapad istarski klubovi smjestili su od sredine prema donjem domu. Kastavci su upisali gostujuću pobjedu u Ročkom Polju te zasjeli na vrh.

Iako su nakon brzinskog izbijanja domaći poveli sa 6:4, nakon toga je uslijedio „blackout“ pa su do kraja bodove uzeli samo Glavić (remi) i trojka Slavić-Levak-Žulić (pobjeda). Bilo je to premalo za sve osim časnog poraza. Edi Slavić jedini je kod domaćina uspio upisao dvije pobjede bez poraza.

Nakon uvodnih 10:0 za Umag, više nije bilo nade za Ladiće. Teorijski da, ali u praksi, bilo je jasno da bodovi ostaju na sjeverozapadu Istre. Odluka je pala u klasičnim igrama, a tri pobjede upisao je samo Goran Ritoša.

Lindarci su do tehničkih disciplina imali 3:5, a kada je Nikola Jedrejčić slavio u brzinskom izbijanju 21:30, probudila se nada u iznenađenje kod pojačanog Lučkog Radnika. Ipak, domaćin do kraja „ubacuje“ u višu brzinu i zasluženo pobjeđuje, iako ostaje pitanje kako bi se susret bio razvio do kraja da štafeta nije za jednu boću otišla na domaću stranu. Najbolji kod gostiju bio je spomenuti Jedrejčić s dvije pobjede.

Veliki problem imaju Labinjani. Nemaju dvoranu, pa su morali “preseliti” u Pazin gdje su izgubili prednost domaćeg terena što je ionako im ravnopravna momčad Kukuljanova iskoristila i odnijela bodove preko Učke. Jedini s dvije pobjede u nedjeljnoj utakmici kod Labinjana bio je Denis Brajuha. S obzirom na to da Labin i sljedeće dvije utakmice gostuje, vjerojatno će često “proklinjati” neimanje vlastite dvorane.

REZULTATI 2.KOLA:

Labin-Kukuljanovo 8:14

Umag-Ladići 18:4

Ročko Polje-Kastav 9:13

Lučki Radnik-Lindar 13:9

Trstena-Zamet 15.09.2017.

LJESTVICA: Kastav, Kukuljanovo i Lučki Radnik 6, Umag, Lindar i Ladići 3, Ročko Polje, Labin, Trstena i Zamet 0