Home ISTRA Boćanje Istra četvrta na međunarodnom boćarskom turniru kraj Trsta

Istra četvrta na međunarodnom boćarskom turniru kraj Trsta

SHARE

Ovih dana završen je međunarodni juniorski Alpe-Jadran boćarski turnir na kojem su sudjelovali Hrvatska, Istra, zajednička selekcija talijanskih regija Furlanija – Venecija – Julijska krajina i Veneto, te reprezentacija Slovenije.

Juniorska reprezentacija Hrvatske za koju su pod vodstvom Vjekoslava Matetića nastupali Duje Pirić (Nada, Split), Luka Gašpar (Ploče), Karlo Šaban, Lovro Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo), Karlo Vukelić (Vargon, Rijeka) i boćarica Ria Vojković (Komiža) zauzela je treće, a selekcija Istre za koju su pod vodstvom Valtera Ivančića nastupali Filip Matijašić, Adrian Radola (Pazin), Đordano Ferenac (Istra Poreč), Karlo Pavletić (Ročko Polje), Ivan Načinović (Labin) i Francesko Guštin (Reginex, Pazin) četvrto mjesto na Alpe-Jadran turniru odigranom u talijanskom Milju (Muggia) nedaleko Trsta.

Istra i Hrvatska od preostalih su suparnika izgubili, Istra oba susreta od FVJK-V i od Slovenije sa po 13:3, dok je Hrvatska poražena od Slovenije s tijesnih 9:7, a od  FVJK-V 11:5. Kako su Istra i Hrvatska međusobno odigrali neodlučeno 8:8 Hrvatska je u poretku bila bolja zbog boljeg omjera ukupno osvojenih i izgubljenih poena u svim susretima. Turnir je osvojila selecija FVJK-V koja je u odlučujućem susretu savladala Sloveniju 12:4.

(Foto i tekst: Kristijan Klarić)