SHARE

U zagrebačkoj atletskoj dvorani na Velesajmu u subotu je u organizacijia AK Agram, održano Dvoransko prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje na kojem su postignuta i tri nova dvoranska kadetska rekorda Hrvatske.

Sjajnim nastupima priključili su se i članovi Maximvsa iz Poreča, Oliver Bilić u disciplini skoka u vis, te Gabriel Radošić na 60 metara. Oliver je preskočio 163 cm, te rušio letvicu 3 puta na 166, što mu je bilo dovoljno za osvajanje drugog mjesta i srebrne medalje. Gabriel je bio ukupno 14. istrčavši 60 m za 8.10.

U nedjelju su na red došli mlađi kadeti i mlađe kadetkinje, pa je tako u organizaciji AK Zagreb održano njihovo prvenstvo. Također smo gledali sjajne nastupe mladih atletičara i atletičarki, a jedan od najzanimljivijih dvoboja bila je borba u skoku u vis između porečanke Francesce Bernobić i Zadranke Cvite Klarić.

Njih dvije su ostale same već na visini od 137 i onda polako kreće drama.

Na 140 cm Cvita preskače, a Francesca ruši letvicu, te u ponovljenom 2. pokušaju uspijeva preskočiti. Na 143 cm u prvom pokušaju Cvita ruši, Francesca preskače. Cvita uspijeva iz drugog pokušaja.

Na 146 cm u prvom pokušaju Cvita ruši, Francesca preskače. Cvita uspijeva tek iz trećeg pokušaja. Na 149 cm Cvita uspijeva tek iz trećeg pokušaja, dok je Francesca ostala kratka za koji milimetar, te ruši letvicu iz sva tri pokušaja.

Nažalost po Francescu milimetri vrijedni zlatne medalje ovaj su put otišli u Zadar. Nastupio je još u konkurenciji  i Teo Milohanović na utrkama 60m i 200m, te ostvario solidne rezultate. Na 60m je bio ukupno 21. istrčavši tu dionicu za 9,53, a na 200 m je bio ukupno26. sa istrčanih 34.81.