SHARE

Sa Stoje ne prestaju stizati fenomenalne vijesti. Nakon nedavnog seniorskog osvajanja Druge lige Zapad i već prijašnjim ulaskom kadeta u 1. Hrvatsku jedinstvenu ligu, sinoć su juniori pobjedom nad riječkim FSV-om donijeli klubu još jednu titulu.

Osvojili su 1. mjesto Regionalne lige i kvalificirali se na Poluzavršnicu prvenstva Hrvatske. Time je napravljen povijesni uspjeh kluba, pulske i istarske košarke da tri selekcije u istoj godini osvajaju prva mjesta u regiji i promoviraju istarsku košarku i preko Učke.

Uz spomenute klupske uspjehe moramo podsjetiti da je gimnazijska ekipa koja je kombinirana od  kadeta i juniora Stoje osvojila županijsko prvenstvo srednjih škola te sa Gimnazijom Pula stekla pravo nastupa na državnom natjecanju na kojem nažalost nisu mogli nastupiti zbog preklapanja termina sa školskim ekskurzijama, a gdje bi zasigurno ostvarili visoki plasman.

U ponedjeljak navečer dvorana na Stoji je opet zračila pozitivnom atmosferom kao šta to zna biti često zadnjih dana, mjeseci i godina. Juniori su demonstrirali košarku na najvišoj razini, a da prepreka pritom nije bila nimalo laka.

U prvoj četvrtini igrala se napadačka košarka na obje strane i nije se dalo naslutiti kakav će biti krajnji ishod. Poprilično izjednačena igra u izuzetno dinamičnoj utakmici trajala je sve do polovice druge četvrtine kada se domaćini sa nekoliko brzih kontri i šuteva sa poludistance odvajaju na pristojnih 12 koševa razlike pa rezultat na poluvremenu glasi 41:29.

Nakon odmora juniori Stoje preuzimaju sve konce u svoje ruke. Agresivnom i koncentriranom obranom, skokom u obrani i napadu, zagrađivanjem pod košem, brzim kontranapadima i preciznim šutom, Puležani su umrtvili Riječane te su stvarali sve veću i veću prednost koja je na kraju treće četvrtine iznosila već visokih 25 razlike. U zadnju četvrtinu domaćini ulaze opušteno te još povećavaju prednost na plus 35 i privode utakmicu mirno kraju rezultatom 96:61.

U pobjedničkoj ekipi trenera Korošeca sve je funkcioniralo besprijekorno. Timski duh i energija bili su na zavidnom nivou. Sve kockice bile su savršeno posložene kako i priliči pobjedničkom timu. Kostur ekipe juniora koji je iznio najveći dio županijske i međužupanijske lige na svojim leđima ove sezone činili su: Dino Blažević, Nikola Rojnić, Pavao Turić, Filip Kostešić, Hrvoje Pavletić, Niko Andrilović i Saša Brkić.

Svoj doprinos dali su i kadeti Roko Cetina i Noel Mardešić koji će zajedno sa svojim suigračima iz kadetske ekipe već sljedeće godine uvelike pridonositi novim uspjesima sjajnog podmlatka sa Stoje.

Najefikasniji kod Stoje bili su Blažević 24 (1), Turić 23 (3) i Rojnić sa 19 postignutih koševa dok su kod Riječana to bili Ćosić 22, Matić 15(4) i bivši igrač Stoje Kostić 12(2) koji trenutno igra za premierligaša KK Škrljevo.