SHARE

Proteklog vikenda ekipa Stoje odigrala je u Dalmaciji jedan zaostali susret i jedan redovni u sklopu 1. Hrvatske jedinstvene kadetske lige. Prvoga dana susreli su se sa Zadrom u legendarnim Jazinama.

Puležani nisu bili nimalo impresionirani protivnikom, niti ambijentom već su odigrali jednu od svojih najboljih ovogodišnjih utakmica. Iako je rezultat na poluvremenu bio 21 koš razlike za domaćine, igra na terenu to uopće nije pokazivala. Do tada ponajbolji igrač Vito Mlatac nakon povratka iz svlačionice, a prije ulaska u drugo poluvrijeme dobiva direktno isključenje na opće čuđenje svih u dvorani.

Tada kadeti Stoje ulaze još odlučnije i treću četvrtinu i dobivaju je sa 23:17. Sa smanjenom rotacijom bilo je teško očekivati da će takav tempo moći izdržati do kraja utakmice što se i obistinilo. Bez Mlatca i još dvojice ozljeđenih igrača Zadrani su došli lakše do preokreta u utakmici pa je krajnji rezultat glasio 93:64.

Najbolji kod domaćina su bili Luka Bilokapić sa 23 koša i Vito Perković sa 18 koševa i 11 skokova dok su kod ekipe Stoje najbolji bili Petar Ivančić sa 18 koševa i 10 skokova te Martin Banko sa 14 koševa i 15 skokova.

U nedjelju je momčad Stoje krenula put Šibenika i susret otvorila malo slabije nego prethodnog dana. Opet bez nekoliko ozljeđenih igrača pokušala je dati svoj maksimum. Do poluvremena je utakmica bila u blagoj prednosti domaćina pa se na odmor odlazi sa 8 koševa njihove prednosti.

No u trećoj četvrtini opet dolazi do neshvatljivih sudačkih odluka, pa ta dionica obiluje sa pregršt tehničkih pogrešaka i krajnjim isključenjem i udaljavanjem iz dvorane trenera Stoje Daria Vidovića. Tada trenersku palicu preuzimaju sami igrači Pino Cukerić i Dino Tanović koji su vodili susret do kraja. I pored teške situacije u kojoj su se kadeti Stoje našli u zadnjoj dionici utakmice, ostavili su srce na terenu i tu dionicu dobili u svoju korist. To ipak nije bilo dovoljno za povratak u utakmicu pa je kraj susreta glasio 94:72.

Najbolji kod domačina bili su Ante Brajković sa 38 koševa i Gabriel Pancirov sa 22 koša dok su kod ekipe Stoje najbolji bili Roko Cetina sa 23 koša i Petar Ivančić sa 25 skokova i 14 poena.

U sljedećem kolu koje se igra na Stoji ove subote, kadeti u 16 sati dočekuje jednu od najjačih ekipa lige Sonik Puntamiku. Biti će to sjajna uvertira za gradski derbi Druge lige Zapad između Stoje i Pule koji se igra nakon njih u 19 sati.