Home Košarka A1 Liga košarkaša KOŠARKAŠKI VIKEND | Pula 1981 i pobijedila i izgubila od Podravca, u...

KOŠARKAŠKI VIKEND | Pula 1981 i pobijedila i izgubila od Podravca, u A2 ligi Zapad sve napetije

SHARE

Ovog su vikenda košarkašice Pule ČT odmarale zbog aktivnosti reprezentacije, dok su košarkaši Istraunia u A1 ligi poraženi od zagrebačkog Agrodalma s 104:98. Sjajan je bio Marko Milekić s 29 koševa, deset skokova i četiri asistencije, a uvelike su „pomogli“ i Matija Bilalović s 21 košem, 11 asistencija i četiri skoka te Kristijan Andabaka s 19 koševa, devet skokova i četiri asistencije.

Pula 1981 je pokazala dva lica. Naime, najprije su u subotu poraženi od Podravca u ligaškom susretu s 64:89 da bi ga dan kasnije u kup susretu porazili s 88:86 te tako izborili nastavak natjecanja u Kupu „Krešimir Ćosić“. Najbolji u prvom susretu bio je Marko Dojkić s 16 koševa, dok je isti igrač učinak ponovio i u nedjelju, s time da je tada najbolji bio Kyron Anderson s 22 koša i šest skokova. Spomenimo da je Istrauni trenutno šesta, a Pula 1981 11. od 12 momčadi u A1 ligi košarkaša.

U A2 ligi Rovinj je nakon dugo vremena slavio u Pazinu, bilo je 55:65. Domaće je predvodio Tomac s 11 koševa, a goste Perić s dva više. Stoja je poražena 74:63 na Malom Lošinju kod Jadranke, a još ih je jednom vodio Dasko s 24 koša. Ivandić je s 19 ubačaja bio najefikasniji igrač Labina protiv Crikvenice (77:61), a Istrauni II je poražen na Kastvu s 85:63, uz 29 koševa gore spomenutog Bilalovića. Nakon četiri kola Labinjani su na vrhu s četiri pobjede, a jednu manje i poraz više ima Kastav pa slijede polovični Crikvenica, Rovinj i Pazin.

CRIKVENICA POBJEDNIKA PREDKADETSKOG TURNIRA U PAZINU

Dana 11. i 12. studenoga u školsko gradskoj dvorani u Pazinu održan je predkadetski turnir u košarci. Nakon razigravanja prvoga dana po skupinama održane su utakmice za plasman. U utakmici za peto mjesto KK Belišće je pobijedilo drugu ekipu domaćina. Nakon što je prvi dan tijesno ŠK Dražen Petrović Šibenik izgubila od KK Crikvenice, a domaćin KK Pazin tijesno od Sonik Puntamike iz Zadra Šibenčani su osvojili treće mjesto pobjedom nad KK Pazin. U završnoj utakmici turnira predvođeni MVP turnira Butorcem i kapetanom Tomasom Kirci su pobijedili Zadrane i uzvratili im za poraz u završnoj utakmici prvenstva petih i šestih razreda osnovnih škola.