Home Nogomet Prva ŽNL Istra Krenuli Vrsarani i Medulinci, prvima se vratio nekadašnji kapetan, drugi napravili ‘remont’

Krenuli Vrsarani i Medulinci, prvima se vratio nekadašnji kapetan, drugi napravili ‘remont’

SHARE
Silvano Šverko (u pozadini) potvrdio pobjedu Vrsara

Klubovi Prve ŽNL danas imaju svoj plenum, a od sinoć službeno imaju i svog novog povjerenika – riječ je Robiju Fonoviću iz Tupljaka, delegatu i dugogodišnjem djelatniku Saveza.

No, dok su organizacijske strukture pomalo “uspavane”, momčadi su krenule s treninzima. Tako je sinoć Edin Lokvančić, trener Vrsara, na terenu okupio njih 17 na prvom treningu.

Definitivan je odlazak samo Denisa Bošnjaka, dok se Luka Zdrilić još premišlja obzirom na poslovne obaveze. Lijepa je vijest odluka Lea Biondića da se ozbiljno posveti treniranju, iako je i on razmišljao o prestanku, a vjerojatno najviše Vrsarane veseli povratak Silvana Šverka, bočnog igrača koji je “poznat” po tome da je znao biti kapetan seniorske momčadi u 20. godini života.

Medulinci su s druge strane, podosta oslabljeni odlaskom trenera Alena Jurića u Rovinj. Naime, novi igrači Rovinja od prije par dana su Robert Kajtazi i Leon Magdić, veznjak i branič koji su donosili Medulincima mnogo na polju kvalitete. No, svlačionica se dodatno “provjetrila” jer je Goran Urošević prestao s aktivnim igranjem, a Srđan Lolić se posvetio malom nogometu.

Novi trener Darko Buser, tvorac proljetnog uspona pulske Istre, “dobio” je Denisa Bošnjaka, strijelca 43 pogotka u protekle tri sezone Prve ŽNL, ali i trojac iz Ližnjana, Stefana Širola, Marina Škifića i Manuela Pačića. Još su stigli vratar Radojević, ali i Matija Subanović iz Banjola. Prvu pripremnu utakmicu Medulinci imaju u utorak, 14. kolovoza, kada su im protivnici juniori Istre 1961.