SHARE

Rukometaši Poreča u osmini finala Kupa Hrvatske gostovali su kod Ivančice Ivanec. Momčad 2. HRL Sjever pokazala je vrlo dobru igru i borbu protiv naših igrača u prvih 30 minuta, ali nisu imali snage za održavati isti tempo u drugom poluvremenu. Poreč se tako u četvrtfinale plasirao nakon slavlja 34:26.

Već samo otvaranje susreta pokazalo je da Poreč nije ušao dobro u susret pa domaća momčad vodi 2:0. Taj je zaostatak Poreč stalno lovio, a slaba realizacija i nedovoljno jaka obrana nakon samo 11. minuta igre odveli su Ivanec na +4 golom Filipa Vidonija. Ubrzo je Poreč preko Luke Vučića i Antonija Ljubića poravnao na 8:8 te se u izjednačenom tonu igralo sve do pred kraj prvog dijela kada je domaćin ponovno stvorio dva gola prednosti, a na odmor se otišlo pri rezultatu 17:13.

Potpuno drugačiji Poreč izašao je na teren u nastavku susreta i već u prvih šest minuta napravio seriju 8:0 za prelazak u vodstvo 17:21 redom golovima Ljubića, Alana Muranovića, Matije Rađakovića i Tomislava Bošnjaka. Prednost je očekivano i rasla, a najbolji u redovima Poreča bio je Ljubić koji je pogađao iz svih situacija. Također, svoje prve golove za Poreč postigli su Sandi Đukanović i Dino Gavran.


IVANEC – SD SŠ Ivanec – KUP HRVATSKE – OSMINA FINALA
SUCI: Josip Cepanec (Turčin) i Dalibor Dragočajac (Novska)

IVANČICA IVANEC – POREČ 26:34 (17:13)

IVANČICA IVANEC: Hrg, Cmrečki; Gotal, Lepoglavec, Posavec, Levanić 1, Zrinski, 4 Huđ 3, Grahek 7, Vidoni 2,  Malioć 6, Marušić 3, Kišiček, Slunjski, Stančić

Sedmerci: 3/5, Isključenja: 4 minute (Zrinski 2, Huđ 2)

Trener: Marko Gotal

POREČ: Vladić, Krbavčić; Muranović 2, Gavran 1, Thoss 1, Krajcar 4, Vučić 2, Đukanović 1, Popović 1, Malinarich, Rađaković 5, Radunović, Moslavac, Vinković 3, Bošnjak 1, Ljubić 13

Sedmerci: 2/2, Isključenja: 8 minuta (Muranović 2, Thoss 2, Malinarich 2, Moslavac 2)

Trener: Ilija Lovrinović