SHARE

RK Rudar Adria Oil ovog vikenda pauzira budući da je RK Senj početkom drugog djela sezone odustao od natjecanja u 1. HRL Jug. RK Senj je posljednju utakmicu odigrao u sklopu 12. kola protiv Rovinja.

Time su odigrali više od 50% utakmica što je potrebno ukoliko se želi izbjeći veća kazna od ispadanja u niži rang. Za jedan riječki portal Josip Štokić, trener RK Senja, dao je izjavu o razlozima istupanja iz lige koji su i u ovom slučaju najviše vezani uz financije ali i sve manji broj igrača s kojima klub raspolaže.

Odlukom saveza sve utakmice prije toga ostale su registrirane postignutim rezultatima dok su sve naredne registrirane 10:0 za protivnika. I ovog vikenda scenarij je isti, RK Rudar Adria Oil ostaje doma a na konto dolaze dva nova boda.

RK Rudar Adria Oil s dva nova boda ostaje na trećem mjestu s ukupno 26 bodova što je tri više od četvrtoplasirane momčadi RK BM 07 koja ovog vikenda gostuje u Rijeci na Kozali. Sasvim sigurno je da RK BM 07 očekuje vrlo teška utakmica protiv domaćina kojemu u nekim kalkulacijama također ‘visi’ ostanak u ligi. Porazom u Rijeci RK BM 07 smanjio bi si šanse za povratak na treće mjesto budući da bi dva kola do kraja bili tri boda u zaostatku za Kovarima kojima preostaje još domaća utakmica protiv RK Buzeta i gostovanje u Gospiću.

Slobodno možemo reći kako u finišu sezone nekih uzbudljivih promjena u vrhu tablice neće biti, međutim na dnu tablice je potpuno druga situacija. U posljednja tri kola vodit vodit će se prava bitka između RK Gospića, RK Rovinja i već spomenute MRK Kozale. Sva tri kluba žele izbjeći 10. mjesto koje u nekim kalkulacijama vodi u niži rang a koje trenutno zauzima RK Gospić s 13 bodova.

Tri boda više, po 16 imaju RK Rovinj i MRK Kozala. Do kraja sezone međusobno igraju RK Rovinj i MRK Kozala, uz to RK Rovinj ima dva teška gostovanja u Metkoviću i Omišu, dok MRK Kozala na domaćem terenu igra protiv RK BM 07 i prvaka lige RK Ribole Kaštele. S druge strane RK Gospić na domaćem terenu igra protiv RK Buzeta i našeg kluba RK Rudar Adria Oil te imaju “lako” gostovanje u Crikvenici.

Do sada sigurni putnici u niži rang su RK Senj koji je istupio iz lige te RK Mornar Crikvenica koja je ostala na samo pet bodova. Njihova mjesta sljedeće sezone će popuniti RK Arena Pula koja je prošlog vikenda u derbiju kola 2. HRL Zapad pobijedila RK Ogulin čime su osigurali prvo mjesto, te vrlo vjerojatno RK Ardiaei koji je trenutno vodeća momčad 2. HRL Jug pet kola do kraja prvenstva.

Uz njih mogući putnik u niži rang je i 10. momčad lige ukoliko RK Metković Mehanika ne uspije kroz kvalifikacije izboriti viši rang, a RK Umag kroz kvalifikacije ispadne u niži rang. Vjerujemo kako se takav scenarij neće dogoditi, međutim, da bi se mirno završilo sezonu najljepše bi bilo ako je ikako moguće izbjeći to 10. mjesto na tablici.