SHARE

Stolnotenisači Brovinja Leo Bernaz i Josip Griparić osigurali su plasman na Prvenstvo Hrvatske za kadete osvojivši na Kvalifikacijskom turniru u Opatiji prvo i drugo mjesto. Do finala Bernaz je u grupi pobijedio Dominika Lesicu (Malinska), Marka Brumnjaka (Opatija) i Dominika Bartolovića (Novigrad) po 3:0. Istim rezultatom je u četvrtfinalu bio bolji od Ivana Kožula (Srdoči), a u polufinalu je pobijedio Petra Zidarića (Pula) 3:1. U finalu neizvjestan meč s klupskim suigračom Griparićem i pobjeda u petom setu 14 : 12.

Griparić je do finala redom pobijedio Bornu Šušnjića (Opatija) 3:0, Ivana Bogovića (Malinska) 3:1, Liama Labinjana (Novigrad) 3:0, u četvrtfinalu Dominika Lesicu (Malinska) 3:1 te u polufinalu Matiju Strilčića (Malinska) 3:0.

U kategoriji kadetkinja nastupile su Sara Bernaz i Lucia Maria Fonović.

Sara Bernaz je grupu prošla kao drugoplasirana s jednom pobjedom protiv Nee Šušnjić (Opatija) 3:1, te porazom od Laure Šakić (Malinska) 3:1. U četvrtfinalu je pobijedila Lanu Bogović (Malinska) 3:0, a u polufinalu je izgubila od kasnije pobjednice Marine Vujičić (Pula) 3:1. Lucia Maria Fonović je u grupi poražena od Marine Vujičić (Pula) i Zare Babić Poljak (Opatija).