SHARE

Posljednje 26. kolo 1. hrvatske rukometne lige za žene donijelo je očekivanu pobjedu Lokomotive Zagreb i potvrdu osvajanja naslova prvakinja. Nakon 1992., 2004. i 2014., to je četvrti naslov zagrebačkog sastava u povijesti. Ligu su napustili Trešnjevka, Trogir 58 i Zelina.

Lokomotiva Zagreb nije dakako propustila priliku da pobjedom nad Umagom, koji je u Zagreb stigao sa samo osam igračica i dvije vratarke, dođe do četvrtog naslova prvakinja Hrvatske. Krenule su zagrebačke rukometašice punom snagom kao da je riječ o finalu nekog europskog kup natjecanje.

I već nakon prvih 30 minuta stvorile čak 15 pogodaka razlike, 21:6. U nastavku je naravno ritam malo pao. Nenad Šoštarić puno je rotirao pa je Umag na kraju zamrznut na minus 17.

Nažalost, zagrebački susret ostat će upamćen i po prekidu od gotovo sat vremena nakon što se ozlijedila Katarina Raspudić i čekanju da u dvoranu stigne zagrebačka Hitna pomoć. Vratarke Lokomotive zajedno 16 obrana (Lucija Bešen 10, Lena Ivančok 6). S 9 pogodaka Andrea Šimara najučinkovitija kod novih prvakinja. Na drugoj strani 11 obrana Saša Sladić. Najbolja kod Umaga bila je Ana Jajčević s pet pogodaka.

Lokomotivi Zagreb medalje i pehar predali su predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba Milan Čolić te povjerenik za natjecanja HRS-a Ante Ančić.