SHARE

Proteklog vikenda je u Varaždinu, u organizaciji AK Sloboda, održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete, kadetkinje, mlađe kadete i mlađe kadetkinje.

Na natjecanju koje je najmasovnije od svih državnih prvenstava s više od 1200 starteva u dva dana, postignuto je ukupno 8 državnih rekorda i to 2 kod kadeta i kadetkinja te 6 kod mlađih kadeta i mlađih kadetkinja.

Luka Košeto, član porečkog Maximvsa postao je državni prvak u disciplini bacanja vortexa, bacivši famoznu “raketicu”  60,05 metara.

Luka je i drugog dana natjecanja osvojio medalju i to srebrnu u bacanju kugle. Kuglu od 3 kg bacio je 10,87 m, te se upisao u povijesne stranice kluba kao jedan od rijetkih atletičara koji su osvojili dvije medalje na jednom natjecanju.

Treba spomenuti kako velika zasluga pripada Lukinim roditeljima Sandri i Marjanu koji su dodatno radili sa njim na bacačkim disciplinama, te tako usavršavali tehniku koja je dovela do ovih sjajnih odličja.

Na natjecanju je nastupilo ukupno 10 atletičara i atletičarki Maximvsa, a izdvojiit ćemo još 5. mjesto Francesce Bernobić u skoku u vis (135), Olivera Bilića i njegovo 4. mjesto u skoku u vis (155 cm), te 8. mjesto Hane Mršić na 60 metara sa osobnim rekordom 8,08.

S obzirom na to da su apsolutno svi smještajni objekti u Varaždinu i okolici bili popunjeni Maximvsi su se smejstili u malom mjestu Varaždinske toplice, te iskoristili priliku i posjetili Rimsko kupalište.

Čestitke svim Maximvsima, a sad slijedi kratka stanka od treninga i zasluženi odmor.

Početkom srpnja Maximvsi su opet u akciji, kad započinje njihov Ljetni kamp.