SHARE

Ove subote judaši judo kluba METO nastupili su u Velikoj Gorici na judo turniru “Turopoljska frka”. Labinski natjecatelji nastupili su sa 17 članova kluba i svi su se više no dobro borili. Na natjecanju je nastupilo 46 klubova sa sveukupno 571 natjecateljem od čega 375 muškaraca i 196 djevojaka.

U kategoriji kadeta U-18 nastupili su do 57 kilograma Evelin Baćac, do 63 kilograma Marissa Janjić, do 55 kilograma Samuel Vidalli i do 66 kilograma Emin Mujkić.

U kategoriji dječaka i djevojčica U-14 nastupili su do 36 kilograma Viktorija Stojić, do 40 kilograma Alina Ćatović i zauzele 7. mjesto te Ajla Šahdanović do 44 kilograma. U kategoriji do 34 kilograma Lukas Janjić je sa dvije pobjede iponom zauzeo 1. mjesto i osvojio zlatno odličje dok su do 60 kilograma Lean Faraguna i Giovani Carić zauzeli 7. mjesto, a Fran Baćac ostao bez plasmana. U kategoriji +66 kilograma Kristiano Mariano gubi borbu za brončanu medalju i završava svoj nastup na 5. mjestu.

U kategoriji dječaka i djevojčica U-12 do 28 kilograma sa tri uzastopne pobjede iponom Nola Fornažar osvaja 1. mjesto i zlatnu medalju! Paula Gergorić i Emily Barišić Sodin završavaju svoj nastup na 7. mjestu, dok do 44 kilograma Rianna Mikolj gubi borbu za 3. mjesto i završava svoj nastup kao petoplasirana.

Darian Starčić, u kategoriji do 30 kilograma pobjedio je svoju prvu borbu, ali voditelji natjecanja greškom pobjedu upisuju njegovom suparniku pa on ostaje bez rezultata. No, Darian je prema riječima svojih trenera toliko dobar borac pa ne postoji bojazan da on neće osvajati turnirska odličja u budućnosti.

Natjecatelje su vodili treneri Paula Veličkovski i Dino Aličajić koji ujedno ovim putem pozivaju sve zainteresirane, a posebno djecu predškolske dobi te osnovnoškolce da se upišu u Judo klub Meto, a za sve informacije zainteresirani mogu kontaktirarti mobilne brojeve 099 339 8905 i 095 521 7356.