Home ISTRA Stolni tenis MEMORIJAL MIRKO ABRAMOVIĆ | Stolnotenisači iz Istre sudjelovali na turniru u Varaždinu

MEMORIJAL MIRKO ABRAMOVIĆ | Stolnotenisači iz Istre sudjelovali na turniru u Varaždinu

SHARE

Stolnotenisač Brovinja Bernaz Leo nastupio je protekli vikend na 13. Memorijalu Mirko Abramović u Varaždinu. U petak je u momčadskom dijelu turnira nastupio kao član županijske selekcije u kategoriji najmlađih kadeta u kojoj je uz njega igrao i član Pule Deni Vale. U grupi su izgubili dvije utakmice i to protiv MGK Drave Žabnik i NTK Mute (Slovenija), a pobijedili su mješoviti sastav Ljubeščica/Mengeš.

Iako su ostali bez plasmana u završnicu turnira, pokazali su da mogu ravnopravno igrati sa starijim suparnicima. U subotu je Bernaz nastupio u pojedinačnoj konkurenciji. Grupu je prošao kao drugoplasirani s dvije pobjede i jednim porazom. Pobijedio je Zrnića (CMV – BiH) 3:1 i Sušnja (Opatija) 3:0, a izgubio od Ptičeka (MGK Drave Žabnik) 3:0. U nastavku turnira je poražen od Matešića (Jaska) 3:1.


Na međunarodnom stolnoteniskom turniru održanom u Varaždinu stolnoteniski klub Vrsar” je pokazao izvrsnu igru i donosi nova odličja. Varaždinska Arena ugostila je natjecatelje iz 10 europskih zemalja sa preko 470 učesnika.
 
U kategoriji  najmlađih kadetkinja igrajući za selekciju Istarske županije Ema Brizić osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju. Partnerica u ekipnom dijelu bila je Andrea Orbanić iz Kanfanara. U pojedinačnoj konkurenciji Brizić je zaustavljena u osmini finala od predstavnice iz Austrije.
 
U kategoriji mlađih kadetkinja Ana Lukez je također zaustavljena u osmini finala od prve nositeljice turnira. Dora Popec se sa još jednog turnira vraća  sa osvojenim priznanjima i to u pojedinačnoj konkurenciji osvojenim drugim mjestom izborenog u odličnoj konkurenciji. I na kraju, osvojena je i zlatna medalja i prvo mjesto u ekipnom dijelu mlađih kadetkinja. Dora Popec i Dora Ćosić iz Viteza najbolje su na ovogodišnjem međunarodnom prvenstvu “Mirko Abramović”.
 
Za stolnoteniski klub iz Vrsara predstoje nova stolnoteniska uzbuđenja.Seniori u četvrtak gostuju u Opatiji i igraju 2.Hrvatsku ligu. U subotu seniorke odlaze u Dugu Resu na susret Superlige, a mlađe kadetkinje na Krk i regionalno prvenstvo.