Home Nogomet Ostalo Mladi pulski stoper debitirao za Sliemu Wanderers

Mladi pulski stoper debitirao za Sliemu Wanderers

SHARE
Nikola Gavrić u dresu Novigrada (FOTO: Adria2u.com)

Nogomet na Malti jača iz godine u godinu, a tamošnja liga ima mnogo stranaca. Mnogo je i Hrvata ostavilo svoj trag na tom malom otoku, poput sadašnjeg vratara Lučkog, Miroslava Koprića ili Gospara Mislava Anđelkovića koji je branio boje Birkirkare. Trenutno u ligi ima jako puno igrača sa ovih prostora, a mi smo za detalje upitali jednog iz – Pule.

Nikola Gavrić je nogometaš potekao u Istri 1961 gdje je igrao do posljednje godine juniora kada sa 18 godina potpisuje prvi profesionalni ugovor za Vojvodinu. Nakon godine dana prelazi u Serie D, u Francavillu, da bi uslijedio dolazak u Novigrad i tri sezone napretka.

“Stigao sam u najtrofejniji klub na Malti, ambicije su visoke, borba za titulu se podrazumijeva i veoma sam zadovoljan”, rekao je na samom početku Gavrić kada smo ga zamolili da nam predstavi Sliema Wanderers, klub za koji je debitirao u prošlom kolu, u pobjedi 5:1 nad Naxxar Lionsima.

“Nogomet se na Malti pojačava iz godine u godinu pa sve više stranaca dolazi ovdje igrati. Nije to još na razini kvalitete kao naš HNL, ali ljudi se trude da stvari idu u tom smjeru.” Upitali smo Nikolu i kakav je život na otoku: “Jako lijep. Mirna topla klima, more i ugodno za život.”

Kako se je našao u Sliemi Wanderers: “Kontaktirala me jedna talijanska agencija koja zastupa igrače. Pratili su me već neko vrijeme, imao sam ponuda i dok sam igrao za Novigrad, ali sam to u prošlosti odbijao jer sam imao planove vezano za Laco. Bila mi je velika želja i da zaigram za matični klub Istra 1961, ali kako se to nije ostvarilo, ukazala se ponovno prigoda da surađujem s tom agencijom, pa sam stigao na Maltu. Nadam se da je ovo samo početak i da slijedi nešto bolje.”

Podsjetimo, Nikola Gavrić je u tri sezone na novigradskom Lacu odigrao 25 trećeligaških i deset drugoligaških susreta nakon čega je dobio poziv da ovog ljeta krene na pripreme sa Istrom 1961. Ipak, nisu se dogovorili, pa je mladi pulski stoper završio na Malti. Sretno mu!