Home Nogomet Prva ŽNL Istra NAJAVA | PRVA ŽNL – 1. KOLO | Pačić: Zadovoljio bi nas...

NAJAVA | PRVA ŽNL – 1. KOLO | Pačić: Zadovoljio bi nas ulazak među pet najboljih

SHARE
Damir Pačić, trener NK Ližnjan

Ovog vikenda započinje natjecanje i u Prvoj ŽNL. Nažalost, zbog manjka slobodnih igrača, Istra je zamolila za odgodu Potpićance, pa će se subotu odigrati jedna, a nedjelju preostale četiri utakmice prvog kola.

Dva lokalna derbija “bodu” u oči. Ližnjanci ojačani za Fedotova, Šafradina, Čudea, Biluškovića i Bička smiju biti nazivani favoritima na svom terenu protiv također super-jakog Medulina 1921. Jurić od ovog ljeta na raspolaganju ima Uroševića, Vodopiju, Lolića i povratnika Simeunovića.

Trener Ližnjana uspio je posljednje dvije sezone promovirati veliki broj kvalitetnih mladih igrača, a sada je dobio nekoliko provjerenih igrača: “Momčad je nešto iskusnija, ali smo imali problema u pripremnom razdoblju. Turistička sezona i ovog je puta smanjila broj prisutnih na treninzima pa s te strane ne mogu biti zadovoljan. Ipak, pripremne utakmice smo, obzirom na okolnosti, odigrali vrlo dobro. Vjerujem da ćemo se još neko vrijeme uigravati, a onda slijedi borba za ulazak među pet najboljih momčadi lige.”

Drugi lokalni derbi igra se na sjeveru, a u njemu su Buježi favoriti. Uzeli su svom subotnjem protivniku Leona Miličevića ovog ljeta, a vratio se i Diego Valenta koji je prije dva mjeseca bio drugoligaški igrač. Sve to ukazuje da bi i remi bio iznenađenje.

Znatno pojačani Žminj dočekuje gotovo nepromijenjeni Vrsar i u tom je susretu sve moguće. Žminjci izgledaju mnogo bolje nego na proljeće, a zato su najviše zaslužni novi igrači Banko, Hrvatin, Damijanić, Piletić i Turčinović koji su i donijeli kvalitetu, ali i “zaoštrili” konkurenciju.

Lanjski novak u ligi dočekuje ovogodišnjeg, Smoljance Slobodu u srazu dvije momčadi koje će teško u gornji dom ljestvice. Pogotovo domaćini jer je Miodrag Popović izgubio dva važna igrača, Topreka i Hajdarevića, a Matovina, Marković, Tasovac, Katić i Macan tek trebaju pokazati da li su pojačanja.

Velovršani kreću na banjolsku Prematinku uz status “autsajdera”. Naime, ovog ljeta Tivoli su napustili Žižak, braća Vujica, Urošević, Škiljan, Katić i Kontošić, što je problem i kvantitativno, a ne samo kvalitativno. Ipak, novi trener Goran Vujica ima jedno novo ime u kadru, a riječ je Robertu Tambolašu, bivšem igraču Banjola. No, poznavajući dobar rad u omladinskim kategorijama tog kluba, oni će vjerojatno i ove godine “izmisliti” pokojeg mladića. Bez obzira na to, Banjole su izraziti favorit na otvaranju prvenstva.