SHARE

Da je netko treneru Purisa, Mirku Matiki, prije prvenstva ponudio 11. poziciju na ljestvici na kraju sezone, kolokvijalno rečeno – ‘forši bi mu jenu i zakuha’. No, okolnosti se u sezoni mijenjaju, Supetarci su bili i u opasnoj zoni pa na kraju mogu biti zadovoljni s 29 osvojenih bodova jer će i u narednoj sezoni igrati ovu, za njih ugodnu, ligu – na krilima sjajne atmosfere koju imaju već godinama.

S druge strane, Višnjanci su momčad koja se u slučaju odbijanja Kaštelira Labinci može nadati i Prvoj ŽNL, ali ne bi bilo dobro da u nju uđu u današnjem sastavu. Naime, na klupi za rezerve cijelu je utakmicu prosjedio njihov najbolji igrač, ozlijeđeni Gianluca Banko.

Utakmica sama po sebi bila je nesvakidašnja, a gledatelji su u prve 34 minute vidjeli čak šest pogodaka. I to je bilo to do kraja. Treba istaknuti danas fantastičnog Matea Breščića koji je ‘hattrickom’ pogurao svoju momčad do pobjede.


NIJE U ŠOLDIMA SVE: Dragan Jurić još jednom dokazao svoju ljudsku veličinu

Delegat Dragan Jurić na kraju se istaknuo jednim rijetkim, ali pozitivnim postupkom. Naime, u zapisnik je unio sljedeću rečenicu: “Ja, Dragan Jurić delegat na današnjoj utakmici odričem se takse i putnih troškova u korist NK “Puris”. Mi ćemo samo dodati – bravo Dragane!


SVETI PETAR U ŠUMI – Igralište Purisa – 2. ŽNL – 26. kolo – SUDAC: Darko Gubeljić (Labin) POMOĆNICI: Robert Ilić (Tupljak) i Florian Belavić (Salakovci)

PURIS – VIŠNJAN 1957 4:2 (4:2)

Žuti kartoni: Banko M. (Puris)

Strijelci: 1:0 Breščić 3′-11m, 2:0 Breščić 7′, 2:1 Sinožić S. 8′, 2:2 Budak D. 20′, 3:2 Breščić 23′-11m, 4:2 Jakus E. 34′

PURIS: Lazarić D., Banko M., Ujčić, Udovičić (46. Medančić), Jakus D. (58. Žufić), Franjul Lo. (83. Gorski), Lazarić (86. Pamić L.), Breščić, Jakus E. (79. Udovičić), Buršić, Franjul Lu.

Trener: Mirko Matika

VIŠNJAN 1957: Budak Dan., Sinožić R., Sinožić S., Žiković, Pulin S. (46. Koraca M.), Kotorac, Pulin, Bratović G., Budak Dam., Matić, Pavletić (56. Koraca R.)

Trener: Nikola Stanić