Home ISTRA Boćanje NOVA ISTARSKA SENZACIJA | Božo Šorgo prvak Hrvatske u preciznom izbijanju!

NOVA ISTARSKA SENZACIJA | Božo Šorgo prvak Hrvatske u preciznom izbijanju!

SHARE
Šorgo Božo s navijačima (FOTO: IBS)

Božo Šorgo, boćar umaških Juricani, osvojio je naslov prvaka Hrvatske u preciznom izbijanju na prvenstvu koje je, u odličnoj organizaciji Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, u nedjelju 28. listopada 2018. godine održano u boćarskoj dvorani u Srebrenom, u Župi dubrovačkoj.

U finalnoj seriji prvenstva Šorgo je zablistao i sa 20 punata osvojio državnu titulu, ispred viceprvaka Joška Buterina, člana riječkog prvoligaša Vargona, te brončanih trećeg i četvrtog Denisa Galešića iz Primoštena i Mile Borasa iz metkovičkog Pruda.

Zanimljivo je da je Šorgo kao član Juricani već drugi ovogodišnji prvak Hrvatske koji dolazi iz jednog kluba koji je član Druge istarskoj ligi – sjever, šestog ligaškog ranga natjecanja u Hrvatskoj. Početkom listopada je na prvenstvu Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično u Šibeniku državni naslov osvojio Ivan Milohanić iz Veleniki, koji su Juricanima ligaški konkurenti.

Od ostalih istarskih boćara na prvenstvu Hrvatske u preciznom izbijanju reprezentativac Nenad Tadić iz Istre Poreč je bio apsolutno najbolji u dvije kvalifikacijske serije sa 24 i 22 punta, ali se iz polufinala sa svega 10 punata nije uspio plasirati u finale te je na koncu zauzeo šesto mjesto. Franko Krulčić iz Roča je sa 7 i 9 punata u kvalifikacijama okončao prvenstvo na 12. mjestu. (IBS)