SHARE

Rukometnu Rijeku ovih dana „potresaju“ kuloarske priče kako je jedan mladi sportaš u svlačionici koristio nedozvoljene tvari, odnosno „slagao“ liniju bijele tvari. Oni koji ga brane tvrde kako je sve zafrkancija te kako je to bio – „brufen“ u prahu.

Sve i da je to istina, veoma je simptomatično kako te stvari najlakše isplivaju iz rukometnog svijeta. Za pretpostaviti je da nedozvoljenih tvari ima u svim sportovima, ali kada se sada sjetimo slučaja iz jednog istarskog grada godinama unazad, postaje nejasno – zbog čega takve stvari ‘izađu van’ samo u rukometu.

Jer, sve i da je to zaista bila zafrkancija, što je zaista užasan humor, pod pretpostavkom da u toj svlačionici ima i maloljetnika, ovo (p)ostaje ozbiljan problem. Ukoliko u bilo kojem sportu svakih par godina u javnost dospije ovakav slučaj, onda je to ogroman problem kompletnog društva.

Ili informacije kolaju sve brže i snažnije, ili je sve više takvih nedozvoljenih stvari u svim sportovima. Kako god bilo, to treba rješavati, pa ako treba i izlaskom u javnost.