Home Nogomet Istra 1961 NOVI SPORTSKI DIREKTOR ISTRE 1961 | Pepe Calderon: Čast je biti ovdje,...

NOVI SPORTSKI DIREKTOR ISTRE 1961 | Pepe Calderon: Čast je biti ovdje, ovo je mnogim ljudima važan klub, ali dajte nam vremena

SHARE

Mnogo važnija press konferencija od one prije dva dana održala se danas u Puli. Na istoj su ispred Istre 1961 bili glasnogovornik Marko Percan, predsjednik Branko Devide Vincenti, sportski direktor Pepe Calderon i novi team manager Davor Radmanović.

Nakon što su prva dvojica odradila uvod, na scenu je stupio Pepe Calderon: “Hvala što ste došli. Čast je biti ovdje i drago mi je da mi je grupacija Baskonia Alaves povjerila ovaj zadatak koji neće biti lak obzirom da imamo malo vremena, a puno posla.”

Nakon njega, kratak je bio i Davor Radmanović, bivši igrač Rudara, Rijeke, Maribora i Istre koji je rekao da je u ovoj priči profesionalno, ali uz veliku dozu emocije, obzirom da je, bez obzira što je 30 godina stanovnik Španjolske, uvijek ostao Istrijan u srcu.

Uslijedila su pitanja novinara nakon kojih smo saznali da je trenutno prioritet prva momčad, a da će se dogoditi velike promjene i u omladinskom pogonu. Calderon je izjavio kako je u istarskoj regiji veliki broj zanimljivih igrača i trenera i da će oni koji se pokažu kvalitetnim i korisnim sigurno dobiti priliku u Istri 1961, ali da će na čelo omladinskog pogona stići osoba koja je već dokazala grupaciji svoju kvalitetu.

Na pitanje o odnosima s klubovima u regiji, Calderon je rekao: “Moramo imati dobre odnose s klubovima u regiji i sigurno ćemo održati sastanke s njima, a problem je što nemamo drugoligaša s kojim bi surađivali u cilju napretka igrača. Međutim, napraviti ćemo sve da budemo na vrhu piramide koja će od nas imati koristi kao i mi od njih.”

Nakon toga je objasnio da je Goranu Roceu ponuđen ugovor, a da je Andrei Ottochianu ponuđeno da nastavi trenirati s momčadi dok ne pronađe novi klub što mu je sugerirano.

Darku Raiću Sudaru ponuđeno je da u ovom tranzicijskom periodu bude u stručnom stožeru, a da u budućnosti donesu zajedničku odluku. Calderon je nakon toga rekao da još traže stopera, srednjeg veznog i krilnog napadača.

Za kraj, Pepe Calderon je rekao da će u subotu navijati za Hrvatsku protiv Rusije, a na pitanje o pritisku odgovara: “Nije to pritisak, već odgovornost. Ovo je mnogim ljudima važan klub, i normalno je da na temelju prošlosti ima bojazni. Međutim, mi se ne bojimo, morate nam samo dati vremena da pokažemo da smo ozbiljni. Sada mogu dati samo obećanja, ali dajte nam vremena i siguran sam da će iz dana u dan biti jasno da je ovo ozbiljan projekt.”