Home Nogomet Druga ŽNL Istra NSŽI PONOVNO NEOBJAŠNJIV | Damir Vukadin: Ovo je cirkus nad cirkusima

NSŽI PONOVNO NEOBJAŠNJIV | Damir Vukadin: Ovo je cirkus nad cirkusima

SHARE

Da li to rade iz neznanja ili ih jednostavno ne briga, to ostaje nejasno. Naime, predsjednik NSŽI-a Igor Žiković je prije nekog vremena slavodobitno najavio kako se Druga ŽNL povećava na 14 klubova, bez da je objasnio zbog čega, na čije traženje i bez ikakve argumentacije.

No, to bi se bez problema dalo „progutati“ da su dani jasni kriteriji kako će se liga popuniti. Kako sad stvari stoje, krajem kolovoza, dakle već daleko u novoj sezoni, Raša 1938 (drugoplasirana momčad Treće ŽNL Jug) i Istra iz Tara (drugoplasirana momčad Treće ŽNL Sjever) trebale bi odigrati „majstoricu“ kako bi doznali 14. člana Druge ŽNL Istra.

Objašnjavati zbog čega je sve to suluda odluka nema smisla, a za komentar smo upitali Damira Vukadina, trenera tarske Istre: „Mi to vjerojatno nećemo igrati. Još moram vidjeti, iako ni IO još nije donio odluku. Mi želimo ući u viši rang, ali ja ne mogu skupiti 20. kolovoza dečke za igranje te utakmice ili tih utakmica, čak ni to ne znamo. To su dečki koji rade u Valamaru, ja kampanjski odradim i pripreme, pa deveti i deseti mjesec radimo kako treba, a oni bi krajem kolovoza igrali utakmicu koja će odlučivati o tome tko će u kojoj ligi igrati za dva tjedna od tog datuma.“

Vukadin i strukture Saveza „vole“ se odavno, a sad se on našao u „žiži“ događanja. No, humor ga ne napušta čak ni u ovim neizvjesnim trenucima po njegov klub: „Ništa, zamoliti ćemo Zalihića da nam posudi 15 igrača da preregistriramo pred utakmicu u Raši, tako da ne putuju dečki puno. Ako budu smetale pripreme Rudara, onda ćemo iz Trsta dovesti. Duži je put, ali nadam se da će moći. Ovo je cirkus nad cirkusima, ali i totalnom ignorantu je jasno da smo trebali igrati krajem prošle sezone.“

Kako god se razvije ova situacija jasno je da se NSŽI doveo u situaciju u kojoj je samo pitanje koliko će se logičkih ili propisanih regulativa prekršiti, a ne da li će se to napraviti. U našoj nogometnoj kući, fasada (reprezentacija) je predivna, ali nam namještaj izjedaju crvi.