SHARE

Utakmicom protiv HAOK Mladost u Velom Joži odbojkašice Poreča započele su drugi dio prvenstva Superlige. Očekivano doživjele su još jedan poraz 0:3 (9:25; 15:25; 16:25) nakon samo 56 minuta igre.

Utakmica je protekla u velikoj nadmoći igračica Mladosti koje su prvi set odigrale ozbiljnije, dok su u preostala dva seta Porečanke uspijevale odigrati pokoji poen prvenstveno zahvaljujući opuštenoj igri gostujućih igračica.

Sastav ekipe Poreča: Purini Tea, Banko Lea, Rajko Dora, Scoria Rebecca, Burilo Leana, Vekić Mateja, Momić Erika, Poropat Ema, Verhas Marija, Plazinić Helena, Curać Doris, Katalina Ana, Hrvatin Antonija, Hajmut Patricija. Trener Salapura Dragan.

Na žalost ljubitelja odbojke porečka odbojka krenula je silaznom putanjom, prikazana igra i sastav ekipe na startu proljetnog dijela prvenstva ukazuje da je uprava kluba odustala od borbe za opstanka u Superligi.

Za trenere i ekipu Poreča to znači u preostalim utakmicama borbu za osvajanjem što više poena po setu, a možda i pokojeg seta, pobjeda u bilo kojoj utakmici bila bi veliki poduhvat.

Najava toga je bilo napuštanje kluba kapetanice i ponajbolje igračice Larise Pauletić koja je u pauzi prvenstva prešla u ŽOK Osijek, ekipu koja sljedećeg vikenda gostuje u Poreču, čime će klub imati priliku na domaćem parketu upriličiti oproštaj od Larise.