Home Nogomet Četvrta HNL Zapad Pazinka i Rudar definitivno četvrtoligaši?

Pazinka i Rudar definitivno četvrtoligaši?

SHARE

Prema neslužbenim, ali dobro informiranim izvorima bliskim krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa, definitivno je donesena odluka o broju klubova i sastavu Treće HNL Zapad u nadolazećoj sezoni. Ligu će i dogodine igrati 18 klubova, a onda se na kraju sezone smanjuje na 16, što upućuje do će i dogodine u niži rang četiri do šest klubova.

U krajnje netransparentnom licenciranju, došlo se do toga da sva 22 kluba ispunjavaju uvjete, pa će Pazinka, Vrapče, Rudar i Segesta u niži rang. Dojam je kako je HNS još jednom prekršio pravila koja je sam postavio. Apsurd ide toliko daleko da je Komisija za licenciranje tijekom postupka „rušila“ odluke Izvršnog odbora.

Naime, prvotni rok koji je donio Izvršni odbor, da klubovi dokumentaciju moraju dostaviti najkasnije 30. svibnja 2018., Komisija je produžavala dva puta. Posebno „bode u oči“ činjenica da je uz Opatiju, koja je prijavila Kantridu, čak pet zagrebačkih klubova (Dubrava TK, Maksimir, Špansko, Zagreb i Ponikve) prijavilo zamjenska igrališta, jer njihova domicilna ne ispunjavaju uvjete.

Vrijeme će pokazati radi li se samo o dobro smišljenoj farsi ili će se vodstvo lige dosljedno držati zabrane igranja. Bude li tako, većina će cijelu sezonu odraditi „u progonstvu“, jer su im nedostaci naprosto nepopravljivi u kratkom roku, pa se opravdano zapitati kako će pet klubova iz Zagreba, zajedno sa ostalim trećeligašima, drugoligašima i prvoligašima iz metropole, odraditi svoje domaćinske utakmice.

U svakom slučaju, najrealnije je očekivati sve njih na svojim igralištima čim počne prvenstvo, i da će se još jednom pokazati da je HNS zagrebačkim klubovima majka, a ostalim maćeha.