Home Nogomet Prva ŽNL Istra PLOMINJANI PODMETNULI LEĐA | Potpićan će i dalje imati županijskog prvoligaša, ali...

PLOMINJANI PODMETNULI LEĐA | Potpićan će i dalje imati županijskog prvoligaša, ali će veći dio djece igrati podno Sisola

SHARE
Radovan Hajdin, novi trener Potpićna (FOTO: SportCom)

Tresla se brda, rodio se miš – najtočniji je to zaključak nakon današnjeg sastanaka čelnih osoba NK Potpićan Učka 72′ i NK Plomin. Naime, pronašlo se kompromisno rješenje koje će (na neko vrijeme) „ugasiti“ požar koji je polako tinjao Dumbrovom ovih dana.

Kako bi seniori Potpićna ostali županijski prvoligaši, NK Plomin odlučio je „prigrliti“ njihove juniore te će u narednoj sezoni u Plominu igrati U15 i U13 selekcija Potpićna Učke 72, dok će najstarija, U18, igrati u Dumbrovi. Malo je komplicirano na prvi pogled, ali u globalu, sve je jasno. U povijesti istarskog nogometa, ovo je prvi ovakav slučaj.

U Potpićnu više neće biti pionirskog nogometa, a novi bi trener seniora, 55-godišnji Radovan Hajdin iz Rijeke, trebao kreirati novi kostur prve momčadi. Naime, on će bez daljnjeg dovesti nekoliko igrača iz svog grada, ali to zasad nikako nije dovoljno, obzirom da Potpićanci nemaju dvocifren broj igrača u seniorskom pogonu.

No, rješili su i veće probleme od toga, pa će vjerojatno i taj. Veliki je “kamen” sa srca pao Izvršnom odboru NSŽI-a koji će tako ostaviti Potpićance u Prvoj ŽNL pa za odigrati još preostaje susret Raše 1938 i Istre iz Tara, vjerojatno u Pazinu, kako bi se doznao 14. član Druge ŽNL u novoj sezoni.