Home Nogomet Druga ŽNL Istra POČINJE DRUGA ŽNL | Muntić doveo devet novih igrača, Nedešćani osam

POČINJE DRUGA ŽNL | Muntić doveo devet novih igrača, Nedešćani osam

SHARE
FOTO: Tiho Geršner

Ovog vikenda započinje Druga ŽNL Istra, natjecanje koje na našem portalu od njenog „renoviranja“ izaziva mnogo pažnje. Donosimo Vam pregled transfernog roka i najavu prvog kola.

Krećemo od Kunfina. Na njemu Mladost dočekuje Dajlu u susretu koji bi lani bio derbi kola. Međutim, treba vidjeti u kojem su stanju momčadi. Mladostaši su izgubili samo Daniela Ćosića koji je otišao u Pazinku, a u kadar su dodali Mateja Blaževića i dva Ivetića, Paola i Ivana. Na drugoj strani za Dajlu više ne igraju Zlatko Matić i Dino Živulić, ali bi pojačanja trebali biti Deni Damjanić, Luca Cappelari, Alex Scher, Jasmin Delkić i iskusni Željko Tarandek.

Brtonigla NV nije mnogo „trgovala“, doveden je samo Viktor Vidonis, dok Vodnjanci imaju novo „ruho“. Otišli su nositelji momčadi, Josip Marković i Danijel Šimičević, a novaci u kadru su Mateo Holik, Jasmin Bajrić, Marino Morosin, Josip Điketa i Edin Tuzlić.

Iskra i Rabac igraju derbi grada Labina. Naime, oba klupa administrativno spadaju pod istu lokalnu samoupravu, a u pripremnoj utakmici Vinežani su upisali visoku pobjedu. Oni su ovog ljeta ostali bez Marina Baćca i Roberta Matkovića koji je pristupio baš Rapčanima. Na Vinež je „sletilo“ iskustvo – Petar Sandić i Damir Omanović. Rabac se po svim parametrima pojačao, otišao nije nitko, a došli ili vratili su se Igor Munjas, Valner Radočaj, Endi Kučić, Dino Benazić, Antonio Zulijani i spomenuti Matković.

Nedešćansko Jedinstvo Omladinac ovog ljeta napravilo je mnogo transfera. Otišli su Sanjin Matulja, Dino Benazić i Endi Kučić, a novi igrači su Antonio Stepčić, Antonio Fornažar, Branimir Aničić, Marko Vidić, Matijas Černjul, Nino Peršić, Mario Bugarin i Toni Juran. S druge strane, Kaštelir Labinci opasno su se pojačali. Važnih odlazaka nemaju, a pristigli su im dojučerašnji juniori Novigrada Viktor Pervan i Alen Licul te dvojac iz Dajle, Dino Živulić i Zlatko Matić. Plominjani nisu izgubili nikoga, ali su i doveli samo Matea Herića. Dolazi im u goste Šišan koji je doveo dva mlada igrača, Marina Ruseva i Samira Imširovića.

Pula ICI je u kadar dodala vratara Milovana Čolevića, Ante Vidovića, Luku Ključevića, Danijela Grpca, Massima Stupara i Matea Stanića dok im je subotnji protivnik Muntić ostao bez Gorana Goldina i Andree Bička, ali je trener Gedri dobio mnoga pojačanja: Patricha Josipovića, Senada Hajdarevića, Mehdia Džemailjia, Elvira Husarića, Marina Katovića, Stefana Širola, Gorana Bajtelu, Petra Jukića i Alena Jeromelu.

Druga ŽNL Istra kolo 22
27-05-2018
Dajla
Pula ICI
27-05-2018
Jedinstvo Omladinac
Šišan
27-05-2018
Plomin
Muntić
27-05-2018
Brtonigla NV
Rabac
27-05-2018
Iskra
Kaštelir Labinci
27-05-2018
Mladost /RS/
Vodnjan