SHARE

Danas su svoje susrete odigrala dva istarska premijerligaša koja su upisali glatke poraze. Očekivano, PPD Zagreb je lako pobijedio Porečane, na kraju je bilo 29:15. Zanimljivo, Porečani su u startu poravnali na 1:1, a onda su drugi pogodak dali u 26. minuti za 12:2.

Na predahu je bilo gotovo nevjerojatnih 14:2. U nastavku puno bolja igra Porečana za, na kraju, podnošljiv poraz. Najbolji je u njihovim redovima Matija Rađaković s četiri pogotka, dok je Valentino Ravnić, Umažanin u redovima PPD-a postigao dva gola. Nakon osam kola Porečani su na dnu Lige za prvaka, s dva boda koliko imaju i Varaždinci. Očekivano, PPD Zagreb i Nexe su na vrhu s 14 bodova.

Problem istarski rukomet ima u Ligi za ostanak. Umag je tamo na 12 bodova, a od njih manje ima samo već prežaljeni Dubrovnik RKHM s tri. Spačva je na 13, a Rudar iz Ruda je dosad osvojio 15 bodova. Umažani sada imaju ključnu utakmicu, protiv Trogira na svom parketu, nakon čega odlaze u Dubrovnik u posljednjem kolu.

Danas su poraženi kod Bjelovara, i to uvjerljivo. Konačnih 32:25 sve govori. Domaći su nakon 15 minuta prešli u osjetno vodstvo i isto su zadržali do kraja utakmice. Kod domaćina Labinjan Vanja Šehić postigao je jedan pogodak, a kod Umaga najefikasniji su bili Ivan Majić i Dino Horozović sa sedam golova. Treba reći i kako su Umažani u Dvoranu europskih prvaka stigli sa dva vratara i šest igrača, dakle, bez rezervnih igrača u polju.