SHARE

Odbojkašice Poreča proteklog su vikenda u sklopu 10. kola Superlige na gostovanju u Splitu doživjele poraz 1:3 (18:25; 13:25; 26:24; 23:25) od ekipe OK Split. Još jednom se pokazalo da ovogodišnja ekipa nije na nivou koje je potrebno za takmičenje u najvišem rangu Hrvatske odbojke.

Mladost, nedostatak iskustva i vjera u svoje snage koja se najviše izgubila nizom poraza u ovogodišnjem prvenstvu, najveći su problem mladih odbojkašica Poreča.

Splićanke su prva dva seta odigrale sigurno, dobar prijem, siguran napad što je i dovelo do sigurnog vodstva od 2:0 u setovima. Treći i četvrti set su bili posve druga priča, uljuljane u relativno lagano dobivena prva dva seta domaće igračice popuštaju, što je pružilo Porečankama šansu za nešto više.

Treći set protekao je igri poen za poen, Porečanke su poboljšale prijem servisa, napad i blok, te uz nešto lošiju igru domaćih igračica dovelo Poreč do dobitka trećeg seta. Ostaje žal za četvrtim setom, odigrao se u serijama poena, prvo su Porečanke nakon početne „izmjene“ poena povele 9:6, na što Splićanke zovu time aut nakon kojeg preokreću rezultat u vodstvo 15:11, pri kojem trener Poreča zove prvi time aut, koji nije zaustavio seriju Splićanki.

Drugi time aut trener Salapura zove pri vodstvu Splita 18:13, nakon kojeg Larisa Pauletić odličnim napadom iz druge linije osvaja 14 poen, trener Poreča uvodi na servis mladu Doru Rajko koja serijom od pet servisa od kojih dva as servisa, te odlična igra na mreži Lee Banko, Vekić Mateje i Ane Katalina dovodi Poreč u vodstvo od 19:18, slijedila je igra poen za poen do vodstva Poreča 23:22 pri čemu slijedi niz od tri poena Splićanki, prvo loša obrana smeča, tehnička greška i loše dizanje gostujućih igračica dovode Splićanke do pobjedničkih 25:23 u četvrtom setu i konačne pobjede.

Poreč je nastupio u sastavu : Kalčić Nika, Banko Lea, Rajko Dora, Scoria Rebecca, Burilo Leana, Vekić Mateja, Pauletić Larisa, Hrvatin Antonija, Plazinić Helena, Curać Doris, Katalina Ana, Hajmut Patricija.

U Prvoj odbojkaškoj ligi OK Veli Vrh i OK Umag nastavljaju sa pozitivnim nizom rezultata ovog vikenda obje ekipe ubilježile su gostujuće pobjede. Slijedi zadnje kolo prvog dijela prvenstva, a u Poreč dolazi ekipa ŽOK ENNA Vukovar, realno gledajući osim dobrog otpora Poreč ne može učiniti ništa više. Pretposljednje mjesto sa samo dva osvojena boda ne daje puno nade za nešto više ni u drugom dijelu prvenstva.

Pitanje je što će učiniti Uprava kluba kako bi pomogla treneru Salapuri i njegovim igračicama u borbi za opstanak u Superligi, ovoj ekipi nedostaje jedna do dvije iskusne igračice koje bi povele ekipu u prijelomnim trenucima što je zorno pokazala i ova utakmica u Splitu.