SHARE
Neka druga vremena OK Poreča...

Porečke odbojkašice odigrale su utakmicu 11. kola Superlige u kojoj su bile domaćini ekipi OK ENNA Vukovar. Nažalost ubilježen je još jedan poraz, 0:3 (18:25; 14:25; 20:25). Utakmica je protekla u kontroliranoj igri od strane Vukovarčanki koje su odigrale odmjereno, koliko im je trebalo.

U trenucima opuštanja Vukovarki porečka je ekipa pokazala da može odigrati kvalitetno ali u okvirima svojih mogućnosti, nažalost to nije bilo dostatno za ništa više osim upisivanja desetog poraza u konkurenciji Superlige.

Najveća zanimljivost utakmice bilo je identično trajanje sva tri seta 23 minute. Ovim porazom Porečanke su potvrdile pretposljednje mjesto na tablici Superlige sa osvojena dva boda dok je posljednja ekipa OK Olimpik s jednim bodom, a prve pratiteljice ŽOK Dubrovnik bježe na dalekih 12 bodova.

Ekipa Poreča nastupila je u sastavu : Kalčić Nika, Banko Lea, Rajko Dora, Scoria Rebecca, Burilo Leana, Vekić Mateja, Poropat Ema, Pauletić Larisa, Plazinić Helena, Katalina Ana, Hrvatin Antonija, Hajmut Patricija. Trener je Dragan Salapura.

Jesenski dio prvenstva pokazao je osnovne probleme porečkih odbojkašica za koje se znalo i prije samog početka prvenstva, ekipa koja je sastavljena od (pre)mladih i neiskusnih igračica. Prijem servisa i igra obrane (prvenstveno blok, ali i igra u polju) veliki je problem odbojkašica Poreča, vezano na to loša organizacija napada koji je limitiran malim izborom kvalitetnih igrača – Larisa Pauletić, i Rebecca Scoria sa povremenim bljeskovima Lee Banko i Ana Kataline.

Ostale pozicije u ekipi limitirane su nedostatkom iskustva ali i u tehničkoj izvedbi tako da tijekom igre dolazi do nepotrebnih tehničkih i taktičkih pogrešaka. Nažalost, nije iskorištena prilika da se istupi iz Superlige, te nastavi takmičenje u Prvoj ligi u kojoj bi ova ekipa igrala značajnu ulogu, a što je najvažnije stekla bi nužnu samopouzdanje i iskustvo da može pobijediti i voditi igru.

Očito je sadašnje vodstvo kluba zaboravilo da je Poreč uvijek bio mlada ekipa, rasadnik kvalitetnih igračica (Rene Sain, Laura Miloš, Vedrana Jakšetić, Karmen Brletić ), ali koje su rasle i stasale uz jednu Sauko Teutu, Orietu Žužić, Marinu Novosel, iskusne i prekaljene igračice koje su bile oslonac i vodilja kako igračicama teko i treneru.

Pitanje je zašto se nisu uspjele zadržati sestre Nika i Natania Levak, zašto se nije dogovorio povratak igračica koje žive u Poreču poput Lene Burilo i/li Ivane Ćosić, djevojke koje su bile juniorske i seniorske prvakinje, osvajačice Hrvatskog kupa – s njima u sastavu danas bi pričali ekipi koja se bori za plasman među prve tri ekipe Superlige.