SHARE

U rujnu 2022. godine NK Peruški, aktualno ARNE Peruški, proslaviti će svojih pedeset godina neprekidnog djelovanja na području Proštine, Općine Marčana, ma na području svojega sela. Mnogo je pravih generacija, mnogo je fenomenalnih ljudi taj klub i odgojio i izveo na pravi put, ali uz sam odgoj i uz sve ono što samo nogomet može dati, mnogo je i sretnih, ali i manje sretnih trenutaka zapisano u pedeset godina djelovanja.

Jedna od najljepših ispričanih priča je i ova posljednja, ova koja je svoj finale doživjela jučer na igralištu Dolac u Krnici. Da, na žalost, nogometni teren u samom selu, legendarna Šagarela, nema uvjete za ovaj rang natjecanja, pa su momci “stisnuli zube” i odlučili igrati udaljeni nekoliko kilometara od svoga mjesta. U obližnjoj Krnici.

Onaj tko je propustio koloplet emocija doživljen nakon posljednjeg zvižduka suca Petra Pejkunovića, propustio je jako mnogo. Gledajući sve te legende nogometa u Peruški, počevši od Edia Peruška “Kilina”, brata mu Olimpia, pa preko Nina Peruška “Klinca”, Joška Išića, vidjeti Ivana Peruška – nekadašnjeg golmana, Radovana Peruška – oružara kluba, Elvisa Peruška – dugogodišnjeg predsjednika, ali i sadašnjeg predsjednika sa istim imenom i prezimenom, kako se raduju poput male djece i kako uživaju u trenucima koje su im pružili njihovi “klinci”, neopisivo je.

A ti klinci, oni su danas sve, samo ne klinci. Momci su to u zrelim godinama, društvance je to koje je ponajviše okupio kapetan ove momčadi, Josip Peruško, i koje je svoj odnos gradilo iz godine u godinu kako bi u ovoj dosegli onaj cilj za kojega su se borili svo to vrijeme. Ili nisu. Cilja koji zapravo i nije bio cilj. Jer je momcima sa Šagarele bilo najbitnije ove godine samo dobro se zabaviti.

I jesu, dobro su se zabavili i na tome im upućujemo iskrene čestitke!!!