SHARE

Gostovanje odbojkašica Poreča u Dubrovniku bit će zabilježeno kao najlošija utakmica Porečanki u proteklih 14. kola Superlige. Osvojena 36 poena u tri seta u utakmici koja je trajala samo 55 minuta i konačni rezultat 3:0 (25:16; 25:13; 25:7) kazuje o nemoći porečkih odbojkašica protiv ekipe kojoj je ovo prva sezona u Superligi.

Osim prvog seta u kojem su do rezultata 12:12, pružile dostojan otpor domaćim odbojkašicama Porečanke su bile doslovno nevidljive na terenu, u drugom i trećem setu osvojile su prve poene tek pri vodstvu Dubrovčanki 8:0, s tim da su u trećem setu osvojile rekordno malih sedam poena od čega su domaće igračice svojim greškama omogućile šest poena, a Porečanke su igrom osvojile samo jedna poen u setu!?

Ekipa Poreča nastupila je u sastavu: Banko Lea, Rajko Dora, Scoria Rebecca, Burilo Leana, Vekić Mateja, Poropat Ema, Verhas Marija, Hrvatin Antonija, Plazinić Helena, Curać Doris, Katalina Ana, Hajmut Patricija. Vodio ih je Dragan Salapura.

Nadamo se da je to bio samo loš dan Porečanki pošto slijede utakmice sa dvije ponajbolje ekipe prvenstva iz Kaštela, a prva utakmica je već ovog četvrtka u dvorani Velog Jože kada u goste dolazi ekipa OK Kaštela koja je kao domaćin u ovom kolu pobijedila ekipu HAOK Mladost rezultatom 3:2.

U ostalim susretima Superlige postignuti su ovi rezultati: ŽOK Osijek – OK Dinamo 1:3, u kojem su ponajbolje igračice bile bivše igračice Poreča, Larisa Pauletić kod Osijeka, te Dea Fatorić, Emili Makovac i Iva Nikačević u ekipi OK Dinamo, HAOK Rijeka – OK Brda 3:0; OK Marina Kaštela – ŽOK Enna Vukovar 3:1; OK Olimpik – OK Split 0:3.