SHARE

Pravi vođa je onaj koji za interes grupe donosi teške odluke u ime svih. Takvog trenutno nema baš na vidiku. Tko god i malo poznaje autora ovih redaka, zna da bi on igrao „po čavlima“, a kamoli u vrijeme korone na otvorenom prostoru. Međutim, ova neizvjesnost je prevršila svaku mjeru.

Obzirom da NSŽI trenutno na svojim web stranicama od aktualnosti ima grb, a da su klubovi u velikim neizvjesnostima pa nam mnogi šalju upite, ključno je da netko stane na loptu i donese odluku. Popularnu ili nepopularnu, više nije ni važno.

Ali, ovo bezakonje u koje smo ušli, vodi nas samo u još veće probleme. Možda mnogi toga nisu svjesni, ali do današnjeg dana nisu dozvoljene službene prijateljske utakmice! Prestanimo napokon razmišljati o glupostima i pojednostavnimo stvari maksimalno.

Bez ulaska u svlačionice PO ZDRAVLJE JE OPASNO odigravanje nogometnih utakmica. Je li opasnije od korone, neka sudi medicina, ali budimo maksimalno banalni. Buzet i Banjole su zajedno u ligi pionira. Znači li to da će 14-godišnje dijete iz Buzeta sjesti u auto i doći u Banjole gdje će odigrati utakmicu, a onda znojan sjesti u auto te se odvesti natrag u Buzet pa se otuširati kad dođe doma, nekoliko sati nakon utakmice?

Dalje, trenutno je zakazana utakmica kadeta i juniora Novigrada i Rudara koja se treba odigrati 03. ožujka, za par dana. Znači li to da će Labinjani autima do Novigrada pa se nakon utakmice vraćati autima u Labin da bi se otuširali?

Ako Civilni stožer smatra da su svlačionice najveći problem, onda „motaj kablove“ i sve gasi, dok se ne uspostavi nekakav normalan režim. Jer, ovakvim „čuvanjem zdravlja“, ugrožavamo druge segmente zdravlja i života.

A sve zbog toga što nitko neće donijeti odluku. Ni NSŽI, ni HNS, ni Civilni stožer IŽ ni Nacionalni stožer. Ali, odugovlačenje i neizvjesnost samo povećava nervozu i „guši“ motiv onih ljudi koji su prava snaga ovog sporta.

Donesite odluku.