SHARE

Dana  18. listopada 2021., održana je pred stotinjak učenika OŠ Veli Vrh Pula prezentacija sporta Basket 3 na 3. Radi se o  obliku košarke koji se razvio na gradskom asfaltu SAD-a., te se proširio širom svijeta. Ovaj je oblik košarke postao olimpijski sport te je inauguraciju imao na netom završenim olimpijskim igrama u Tokiju.

Ovu su vrlo zanimljivu i dinamičnu igru učenicima škole predstavili su članovi udruge “Rekreativno basket društvo 3×3 Štinjan” kojima je velika želja  potaknuti mlađe i buduće generacije da se orijentiraju što više prema sportu i zdravom načinu življenja.

Udruga službeno postoji od 30. prosinca.2020. Na igralištu OŠ Veli Vrh Pula, članovi udruge Toni Beljo, Antonio Benčić, Petar Jakšić, Danijel Jašarević, Emanuel Majetić i Juraj Kovačević predstavili su učenicima škole pravila igre koju su demonstrirali nazočnim učenicima i učiteljima. Nakon vrlo uspješne demonstracije u igri se oprobalo i dvadesetak učenika škole koji su svladali osnovna pravila ove vrlo interesantne igre.