SHARE

Vrlo je vjerojatno moguće kako će posljednje jesensko kolo četiri prvoplasirane momčadi okončati sa istim brojem osvojenih bodova. Za Funtanu je jesensko natjecanje završilo, dok Ližnjan, Umag i Vrsar imaju prigodu u pottpunosti se poravnati sa trenutnim jesenskim liderom.

Obzirom da se u ovom trenutku gleda isključivo gol razlika po pitanu plasmana, veoma je jasno kako bi Ližnjanci uz minimalnu pobjedu na najneugodnijem mogućem mjestu, na Suhači, zimu dočekali kao jesenski prvaci. Naime, njihova je trenutna gol razlika +26, dok je gol razlika momčadi Funtane +27, no Ližnjanci su postigli više pogodaka, pa ih tako minimalno slavlje na Suhači čini jesenskim prvacima.

Ta je utakmica na rasporedu u nedjeljno jutro u Svetvinčentu, gdje možemo očekivati i veliki broj pripadnika ližnjanske navijačke skupine koja će svoje pulene pokušati s tribine odvesti do jesenskog naslova prvaka. I Smoljanci Sloboda i Ližnjan ovaj susret dočekuju u kompletnim sastavima, pa ni Vama ništa drugo ne preostaje nego da prije nedjeljnog ručka dođete pogledati susret koji odlučuje o naslovu prvaka.

Premda jesenski naslov ništa specijalno i ne vrijedi, Umag Umago i Vrsar će ipak napraviti sve što je u njihovoj moći da sa identičnih 26 bodova okončaju prvi dio natjecanja te sa istih pozicija krenu u proljetnu bitku za naslov ponajbolje istarske momčadi. Umag na svom terenu dočekuje vinešku Iskru, zahtjevnog suparnika koji ima mnogo bolju momčad no što su im ovogodišnji rezultati, dok su Vrsarani apsolutni favoriti u Višnjanu. No, bili su i u Potpićnu, pa znamo kako su tamo prošli…

Istra Pula će napraviti sve da se od jeseni oprosti trobodom, no momci iz Potpićna pokazali su da su potpuno izrasli i neće tek tako prodati svoju kožu na štinjanskom Fortinu, dok je Mladost pod najvećim mogućim imperativom. Lukmanova momčad ima samo sedam osvojenih bodova, pa bi trobodom protiv Rapca koliko toliko zamaskirala lošiji bodovni učinak ove jeseni.

Žminj putuje nakon slavlja nad Funtanom na Grabre, a znamo da je u Muntiću teško opravdati ulogu favorita. Ukoliko je domaća momčad kompletna, a trebala bi biti, Išićevi će momci napraviti sve da već sada, na jesen, na posljednju poziciju prvenstvene ljestvice zakuju Višnjance. Hoće li se posljednje jesensko kolo rasplesti prema našim najavama, sumnjamo, ali probali smo.

Vi uživajte svakako u nogometu i ovoga vikenda…