SHARE

Proteklog vikenda se u Splitu održalo Prvenstvo Hrvatske u maču i sablji. Na Prvenstvu je nastupilo 17 članova MK Špada koji su postigli fantastičan uspjeh.

U natjecanju ekipa do 15 godina Porečani su ponovili uspjeh iz prošle godine osvojivši prvo mjesto te titulu prvaka Hrvatske. Nastupili su u sastavu: Erik Todorović, Lovro Paljuh i David Mahne. U istoj je kategoriji druga ekipa kluba osvojila broncu (Alem Juskoski, Luka Paljuh, Paolo Peršurić, Vito Čosić). Erik Todorović je u pojedinačnoj kategoriji do 15 godina osvojio broncu.

Prvenstvo Hrvatske u Splitu pokazalo je da mačevanje u Poreču ima sjajnu budućnost jer su i najmlađi osvojili brojne medalje. Valerija Mijatović, Tara Hodžić, Mia Kolar i Iris Bratović su u kategoriji do 9. godina pokupili sva odličja. U kategoriji do 11 godina za djevojčice i dječake broncu su osvojili Tia Karabašić i Borna Mazalović.

U natjecanju sabljaša do 15 godina najuspješniji je bio David Mahne osvojivši naslov prvaka Hrvatske, dok su njegovi prijatelji iz kluba Erik Todorović i Lovro Paljuh zauzeli drugo i treće mjesto. Mladi sabljaši do 13 godina Alem Juskoski i Luka Paljuh su također pokazali zavidno znanje osvojivši 2. i 3. mjesto.