SHARE

U najavi smo rekli kako će današnji kup susret protiv Porto Tolera za malonogometaše Stanoinvest Futsal Pule sigurno biti zahtjevan, i nismo pogriješili. Konačnih 4:0 ne otkriva koliko su gosti ozbiljna momčad i samo ih je jedna neopreznost vratara udaljila od još većeg kompliciranja ove utakmice.

Naime, nakon prvog poluvremena u domaćoj dominaciji, odlučujuća je bila 22. minuta susreta. Ipak, treba reći da su Pločani i zaprijeti dva ili tri puta u prvom dijelu, nisu bili bezopasni.

A, onda u toj 22. minuti ispred Deana Moravca lopta pada iz ruku golmanu Paviću, pulski pivot ga „rola“, a ovaj refleksno rukom izvan šesterca izbija loptu i to je direktni crveni karton. Vratar Matej Radić odmah je shvatio što je napravio, iako je vidljivo da se radi o kvalitetnom čuvaru mreže.

Na nesreću po goste, odmah iz tog prekida, Niko Vukmir odlaže loptu za Thomasa Baisela i to je 1:0. Strijelac prvog pogotka je za dvije minute poslao „bombu“ ispred gola Porto Tolera, a tamo ju je pod gredu poslao Danis Hrgota za 2:0.

Minutu prije kraja utakmice Difonzo kažnjava goste za pogrešku u igri s golmanom-igračem, a onda u posljednjim trenucima utakmice Manolo Bilić realizira jednu kontru i koristi asistenciju Difonza za konačnih i zasluženih 4:0.


PULA – Dom sportova Mate Parlov – Gledatelja: 150 – KUP HRVATSKE – ŠESNAESTINA FINALA – SUCI: Noa Mečić, Ante Soldo i Stjepan Harastija (svi Zagreb)

STANOINVEST FUTSAL PULA – PORTO TOLERO 4:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Baisel 22′, 2:0 Hrgota 24′, 3:0 Difonzo 39, 4:0 Bilić 40′

Žuti karton: Moravac De. (Stanoinvest Futsal Pula)

Crveni karton: Radić 22′ (Porto Tolero, igranje rukom, namjerno, u izglednoj situaciji za postizanje pogotka)

STANOINVEST FUTSAL PULA: Milanović, Moravac Da., Osredkar, Difonzo, Vukmir, Moravac De., Dujmović, Hasanbašić, Baisel, Galešić, Lolić, Bilić, Hrgota

Trener: Nijaz Mulahmetović

PORTO TOLERO: Radić, Domić, Arar, Stjepanović, Krilić, Babić, Domić, Pećar

Trener: Hans Matić