SHARE
Diego Datos (FOTO: Katarina Franković)

Labinski Rudar i ove je sezone zasigurno imao visoke ambicije, samo dovođenje brojnih igračica za strane značilo je novi pokušaj promocije u Prvu HŽRL. Nažalost, nakon večeras Datosova ekipa mora se pomiriti kako će to vjerojatno ostati samo san.

Rezervistice Lokomotive, predvođene prvoligaškom igračicom Kalom Kosovac, odnijele su bodove iz Labina i „gurnule“ Labudice na treću poziciju, a vodeći riječki Zamet je pobjegao na čak sedam bodova ‘viška’.

U prvom dijelu su se Labinjanke koliko-toliko nosile s protivnicama, a onda su početkom nastavka sa tri uzastopna pogotka Zahtile stigle do 15:15. No, bilo je to sve od domaćih rukometašica koje ubrzo dolaze u problem – 42. minuta donijela je 17:22 za rezervistice Lokomotive. Do kraja su gošće rutinski odradile posao.

Domaće je, kao i uvijek, predvodila Natali Zahtila, s devet pogodaka, a Mia Nose je dodala četiri gola. Kala Kosovac je za gošće zabila čak 14 golova, dok je Mihaela Nemčić dodala još šest ‘komada’. Narednog vikenda u Labin stiže četvrtoplasirani Ivanić.


LABIN – SC Franko Mileta – DRUGA HŽRL ZAPAD – 15. KOLO
SUCI: Hrvoje Čačić i Frano Josić (oba Zagreb)

RUDAR – LOKOMOTIVA II 23:29 (12:14)

RUDAR: Zenković, Peršić 2, Franković, Šumberac 1, Basanić, Zahtila 9, Bradanović, Vrkić 1, Belušić D. 3, Vretenar, Nose 4, Jukopila 3, Pavić A., Mileta, Malić, Zupičić

Sedmerci: 2/2, Isključenja: 4 minute (Zahtila 2, Nose 2)

Trener: Diego Datos

LOKOMOTIVA II: Mikulčić 1, Hrlić 1, Fureš 1, Grgurić 1, Kosovac 14, Wurth 3, Škalić 2, Nemčić 6, Novosel

Sedmerci: 5/6, Isključenja: 6 minuta (Mikulčić 2, Hrlić 2, Fureš 2)

Trener: Miran Ognjenović