SHARE

Mlada momčad Rovinja napravila je veliki posao ove godine. Generacijski povezano društvo koje je pod paskom Ecia Krizmanića raslo iz godine u godinu kroz pionirski, a nakon toga i kadetski i juniorski staž, spremno su se uhvatili ove godine u koštac sa mnogo iskusnijim momčadima unutar Četvrte NL NS Rijeka.

Jedan od tih mladaca sedamnaestogodišnji Roko Zgrablić, standardni član prve jedanaestorice Rovinja, dobio je prigodu najaviti istarski derbi u kojemu na Valbrunu stiže iskusna Mladost.

“Jedan od istarskih derbija koji je pred nama ovu subotu nema neke prevelike bodovne važnosti ni za jednu ni za drugu ekipu. No baš zbog toga možemo očekivati dobar, fer i korektan nogomet sa obje strane. Iznimno cijenimo protivnika te očekujem otvorenu utakmicu sa puno izglednih prilika. Prilika je to za nas da se naše zajedništvo još jednom nagradi za ovu tešku i zahtjevnu sezonu koja je iza nas te posljednji put razveselimo naše vjerne navijače na našoj neporaženoj Valbruni.” – kaže Roko, miran pred subotnji izazov.

Mladost je pak, duplo starija i duplo iskusnija momčad od Rovinježa. Jedan od “rijetkih” mladića u njihovom je okruženju Edi Butković, strijelac pogotka kojim je u Ličkom Osiku Mladost stigla do zasluženog boda.

“U subotnji derbi obje ekipe ulaze bez rezultatskog imperativa što je idealan preduvjet za odličnu utakmicu. Domaćin je mlada  momčad, poletna i u jako dobroj formi u proljetnom dijelu sezone, posebice na domaćem terenu. Očekujem korektnu i uzbudljivu utakmicu u kojoj će moći uživati svi prisutni, a mi ćemo dati sve od sebe da se kući vratimo sa bodovima”. – poručuje Edi Butković.

Dodajmo na kraju i činjenicu da su Rovinjci za ovaj susret lišeni usluga Tina Peteha i Matea Buljevića zbog žutih kartona, a iz istog razloga u momčadi s Olive neće biti Matea Ostovića.